Marian Godină, prima reacţie în cazul poliţistului care a lovit două fete pe trecerea de pietoni. „Niciodată nu am simțit repulsie față de autorul unui astfel de accident”

Ioana Bucur 14.01.2022, 22:11
Marian Godină, prima reacţie în cazul poliţistului care a lovit două fete pe trecerea de pietoni. „Niciodată nu am simțit repulsie față de autorul unui astfel de accident”

Cazul polițistului care a lovit două fete pe trecerea de pietoni a stârnit un val uriaș de revoltă în rândul oamenilor. Se cere dreptate, se cer măsuri urgente, explicații și delimitarea clară a unor tabere: ei și noi. Printre cei prinși la mijloc a fost un om al legii care, în ultimii ani, a devenit „vedetă” în România. În urmă cu câteva ore, Marian Godină a avut o primă reacție cu privire la tragedia care a luat viața unei copile.

Prima reacție a lui Marian Godină cu privire la cazul poliţistului care a lovit două fete pe trecerea de pietoni

România a luat foc după moartea cumplită a unei copile și din pricina reacției autorităților în fața acestei situații. Se vorbește despre tentative de mușamalizare, despre iresponsabilitate și despre o lipsă îngrijorătoare de umanitate din partea unui reprezentant al instituției al cărei unic scop este „siguranța” oamenilor. Cazul polițistului care a lovit două fete pe o trecere de pietoni din București a scandalizat opinia publică.

După 24 de ore de liniște din partea autorităților, mulți și-au vărsat frustrarea unde au putut. Una dintre țintele alese a fost celebrul polițist, autor de cărți și actor de reclame, Marian Godină. După ce a fost asaltat cu mesaje, omul legii a oferit o primă reacție.

„Ce aș putea spune pentru a-i satisface pe cei care mi-au comentat azi pe pagină sau pe alții care au simțit nevoia să-mi lase mesaje în care să mă ia la rost pentru ce s-a întâmplat ieri?
Am fost la zeci de accidente mortale cât am lucrat la Poliția Rutieră și pot spune că reprezintă unele dintre cele mai mari tragedii prin care poate trece omul de-a lungul vieții sale.

În cazul accidentelor rutiere, moartea vine brusc și răpește oameni sănătoși, de multe ori tineri, chiar și copii, așa cum s-a întâmplat ieri. Oameni la care nu se aștepta nimeni să moară.
Mor oameni care aveau toată viața înainte, iar cei care trăiesc vor fi nevoiți să o facă cu această grea povară tot restul vieții lor. Ce pedeapsă poate fi mai grea decât asta?

Faptul că poliția are o imagine șifonată, iar autorul accidentului de ieri este (încă) polițist a făcut ca mulți să refuleze în comentarii pline de ură la adresa poliției și a polițiștilor. Este o revoltă pe care o pot înțelege, am citit multe dintre comentariile apărute la diverse știri în care oamenii îi doreau polițistului să putrezească în pușcărie, să fie omorât, să fie arestat etc”, și-a început Marian Godină mesajul publicat pe Facebook.

Marian Godina, prima reacţie în cazul poliţistului care a lovit două fete pe trecerea de pietoni
Marian Godină

„Faptul că autorul de ieri e polițist nu-i va aduce în niciun caz vreun beneficiu, din contră chiar”

Cu toate că poate înțelege „reacțiile la cald” ale oamenilor, puși în fața unei asemenea tragedii, polițistul mărturisește că nu simte că el este obligat să dea explicații despre acest caz sau să își asume vreo răspundere, doar pentru că are aceeași profesie cu cel vinovat de moartea copilei.

Marian Godină a dezvăluit că nu a simțit niciodată repulsie față de cei care au provocat accidente cu pierderi de vieți omenești, singurul sentiment pe care îl observa era compasiunea.

„Niciodată nu am simțit repulsie sau ură față de autorul unui astfel de accident atunci când eram nevoit să-l audiez la scurt timp după ce comisese accidentul sau dacă mi s-a întâmplat vreodată, sigur mi-a trecut la scurt timp.

Erau oameni distruși care îmi puteau provoca doar compasiune. Mi-era teamă și să mă gândesc măcar pentru o clipă cum ar fi să fiu în locul lor, să trăiesc până voi muri cu gândul că am luat o viață.

Faptul că autorul de ieri e polițist nu-i va aduce în niciun caz vreun beneficiu, din contră chiar”, a continuat polițistul.

Celebrul polițist a mai ținut să precizeze că nici nu se poate pune problema unei încercări de mușamalizare a cazului și că este convins că „s-au făcut toți pașii procedurali cu maximă strictețe”.

„Tragedia cea mai mare rămâne însă asupra familiei greu încercate. Sper să aibă multă putere!
De pe margine e ușor să comentezi, să faci dreptate și să judeci, dar durerea cruntă o simt doar cei implicați”, a încheiat Marian Godină.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...