Şeful Poliţiei Capitalei, declaraţii uluitoare despre poliţistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni. „Nu avea pregătirea necesară”

Ioana Bucur 14.01.2022, 21:27
Şeful Poliţiei Capitalei, declaraţii uluitoare despre poliţistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni. „Nu avea pregătirea necesară”

La mai bine de 24 de ore de la tragicul accident rutier provocat de un polițist din București și în urma căruia o fetiță a murit și alta a ajuns în spital, șeful Poliției Capitalei a făcut primele declarații publice cu privire la ancheta ce îl vizează pe omul legii. Bogdan Berechet a anunțat, vineri seară, ce măsuri s-au luat până acum. Cazul a stârnit un val de revoltă în rândul românilor, mulți vorbind despre o încercare de mușamalizare din partea autorităților.

Șeful Poliției Capitalei, primele declarații despre polițistul care a omorât o fetiță în București

Vineri seară, la mai bine de 24 de ore după moartea Raisei, fetița care a fost spulberată de o mașină condusă de un polițist, șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, a făcut primele declarații oficiale în fața presei.

Berechet și-a început declarația vorbind despre Raisa, fetița care și-a pierdut viața. Acesta a precizat că s-a dispus controlul judiciar pentru 60 de zile și retragerea din funcție a polițistului.

„Dumnezeu să o odihnească în pace pe Raisa şi îi doresc însănătoşire grabnică ceilalte fetițe.

Poliţiştii împreună cu procurorul de caz au lucrat pentru aflarea adevărului! S-a dispus controlul judiciar pentru 60 de zile. Am dispus retragerea din funcţie şi punerea lucrătorului la dispoziţie.

Doresc să clarific: poliţiştii se află în misiune atât timp cât aceştia se află în timpul programului! Purtătorul de cuvânt şi procurorii au declarat azi că acesta nu era într-o misiune specială care să reclame urgenţă sau să justifice semnalele luminoase.

Nu s-a încercat muşamalizarea acestui evebiment, suntem primii interesaţi să se afle adevărul şi să se soluţioneze situaţia. Vom continua ancheta! Acesta avea o viteza peste limita legala. Nu a existat urgenţă în misiunea poliţistului, nu”, a declarat Bogdan Berechet.

Şeful Poliţiei Capitalei, declaraţii uluitoare despre poliţistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni
Polițistul care a provocat accidentul din București

„Nu avea pregătire specializată în astfel de situaţii”

În momentul în care a fost întrebat despre atitudinea omului legii în fața victimei, șeful Poliției Capitalei a mai precizat că polițistul care a omorât o fetiță nu avea pregătire specializată în astfel de situații. Cât despre o încercare a polițiștilor care au ajuns la fața locului de a-și proteja colegul, Berechet a răspuns că gestul a fost făcut în contextul temperaturilor scăzute din acea zi.

„Nu avea pregătire specializată în astfel de situaţii, se poate clarifica totul cu privire la atitudinea poliţistului faţă de fetiţă. Urmează să clarificăm totul! (…)

S-a încercat protejarea politisitului dat fiind temperaturile de afară! Nu a fost vorba de nimic altceva. A fost un gest de protecţie”, a mai spus Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei.

Urmăriți Impact.ro și pe