EXCLUSIV

Polițistul care a lovit cu piciorul fetița pe care a accidentat-o, făcut praf de Larisa Butnariu, traficată ani de zile: „Nu înţeleg de ce se miră oamenii” EXCLUSIV

Cristian Botez 14.01.2022, 18:42

Gestul revoltător al polițistului care a accidentat două fetițe, pe data de 13 ianuarie, în cartierul Chitila, iar apoi a lovit una din fetițe cu piciorul ca să vadă dacă mai trăiește, a provocat valuri de revoltă în țară.

Anchetă în cazul polițistului care a omorât o fetiță

Polițistul de la Secția 5 Poliție, are 27 de ani, polițist din 2017, și are permis de conducere emis în Marea Britanie. În urma accidentului una din fetițe, de 11 ani, aruncată după impact la zeci de metri distanță, a murit, iar cealaltă, de 13 ani, cu piciorul rupt, rămânând prăbușită pe trecerea de pietoni. Martori au relatat că după impact, polițistul de la volan, după ce a ajuns lângă fetița aruncată la distanță, a împins victima cu piciorul ca să vadă dacă mai mișcă, dacă mai trăiește. După ce unul din martori l-a întrebat de ce a împins fata cu piciorul, polițistul s-a aplecat și a întors copila pe o parte.

Cercetările sunt în desfășurare, ancheta urmând să lămurească mai multe aspecte, printre care cel dacă polițistul avea aprobarea comandantului secției 5 de Poliție să conducă o mașină de serviciu, dat fiind faptul că permisul de conducere fusese obținut într-o țară cu reguli de circulație diferite de cele în vigoare în România. Dar și alte chestiuni legate de scopul deplasării echipajului, schimbarea hainelor pe care a făcut-o autorul accidentului la indicația unui civil sosit la locul tragediei, ca și controversa în ceea ce privește primul apel telefonic făcut de polițistul culpabil, dacă a sunat mai întâi la 112 sau dacă și-a anunțat prin stație colegii.

Reacție vehementă împotriva polițistului

Una din cele mai vehemente reacții față de ce s-a întâmplat, a avut-o Larisa Butnariu, tânara din Iași, acum în vârstă de 25 de ani, care a fost timp de 10 ani victimă a traficului de minori, exploatată sexual intens în țară și în Italia, de la 14 ani. Larisa a avut o viață de infern. De-a lungul anilor, atunci când a fost abuzată, răpită de pe stradă, după ce a fost nevoită să fugă de a acasă unde era violată constant de tatăl vitreg, și ruptă în bătăi de mama, de asemenea vitregă, a cunoscut din plin, a suferit și viața i-a fost pecetluită chiar de oamenii legii, de polițiști în special. Care i-au ignorat constant strigătele de ajutor, plângerile făcute proxeneților, violatorilor, traficanților.
Reporterul impact.ro a luat legătura cu Larisa Butnariu după tragedia de pe strada Laminorului, unde un polițist a accidentat mortal o fetiță, mutilând o alta, după care a manifestat o lipsă incredibilă de empatie față de victime, comițând gesturi revoltătoare.

A avut de tras de pe urma oamenilor legii

Iată reacția Larisei la adresa polițiștilor, în general, care dau rateuri grave în felul în care acționează ca polițiști, ca oameni ai legii. Pornind, evident, de la felul în care polițistul de la Secția 5 Poliție, în echipaj cu un coleg fără implicare directă în accident, a procedat după accident, totul culminând cu acel gest total inuman, stupefiant, de a atinge cu piciorul o vitimă muribundă, o fată de 11 ani, care a îngrozit o țară întreagă: „Eu nu înțeleg de ce acum se miră oamenii că polițistul care a călcat fetițele alea pe trecerea de pieton a “verificat” dacă una din fete mai trăiește dând cu piciorul în ea.

„Când vă spuneam la început că Poliția la 112 mi-a zis „nu căutăm doamnă toate răpitele” spuneați că mint și că e imposibil să se întâmple așa ceva.

Când vă spuneam că am pierdut o sarcină pe stradă și am fost salvată de paznicul unui liceu care a apelat iar la 112 și a început să îi spună doamnei ăleia că „va anunța superiorii”, după ce mie îmi comunicase că trebuie să mă deplasez cu mașină proprie în condițiile în care aveam baltă de sânge în jurul meu ați spus că am eu probleme de imaginație…

Când vă spuneam că polițistul care ancheta cazul 2018 m-a amenințat cu închisoarea dacă nu încetez cu plângerile, iar ați spus că m-am uitat la prea multe filme.
În 2019 când am început să vorbesc și să apar și să spun tot ce am trăit, iar ați fost mulți care m-ați acuzat în fel și chip. În 2020 după viol iar ați apărut vreo doi care ați măcănit ca niște rațe că “cum dom’le să te sune poliția știind că ești sechestrată?”.

Pentru ce vă mirați acum? Dacă voi ați fi intervenit în număr mare chiar și în pandemie după ce Președintele Comisiei Parlamentare pentru Copiii Dispăruți a spus cu subiect și predicat că mi-am susținut vorbele cu documente din dosar și cu tot ce trebuie, era bine…

În cazul fetei care sângera în fața mașinii de poliție iar…

Ați dat vina pe copila aia de 14-15 ani că „i-a trebuit măciucă, acum să suporte” în loc să trimiteți petiții peste petiții în care să vă arătați revoltați de situație.

În cazul bebelușului care urina cu sânge și operatoarea de la 112 spunea noaptea familiei să îl ducă la medicul de familie că n-are ce-i face iar…

Chiar și după publicarea raportului Comisiei Parlamentare, cu atâtea dovezi atașate acolo puteați să extrageți două trei pasaje din ce au povestit și familiile celorlalți copii răpiți și să cereți schimbare.

Prin e-mail, da că-i pandemie, dar se putea dacă se voia.

Politistul care a lovit cu piciorul fetita pe care a accidentat-o, facut praf de Larisa Butnariu, traficata ani de zile
Larisa Butnariu

Acum de ce vă plângeți? Aveți ce-ați semănat: indiferența ucigașă.”

„În Poliție se comit abuzuri grave”

Și Larisa a continuat, în exclusivitate pentru impact.ro:

„Cum ai putea comenta așa ceva? Nu prea ai cum, dar totuși eu una pot doar să aduc aminte oamenilor cât de mult am încercat să previn societatea. Cât de mult am încercat prin propria experiență de viață să fac oamenii să realizeze că acolo, în Poliție se comit abuzuri grave. Aminteam în fiecare postare când era vorba de abuzuri că printre cele mai dureroase au fost cele venite din partea oamenilor legii.

Amenințările din partea lor, miștocăreala care se făcea când mă vedeau iar la secție după altă răpire, răstitul, ridicatul tonului la mine. Știți de câte ori mi s-a scris în privat sau chiar și public că exagerez? N-am degete la mâini, picioare și vecini pentru a duce numărătoarea la cifra reală. De ce? Pentru că preferăm să ne facem că nu vedem și nu ne pasă și asta ne ucide pentru că da, indiferența într-o cantitate mare, într-o societate cu peste 15.000.000 de locuitori, ucide, dar în unele situații ucide brusc, iar în altele extrem de lent.

Credeți că pe mine legea Imprescriptibilității mă ajută cu ceva? Nu! De ce? Pentru că degeaba mă duc eu acum la Poliție și iau de la capăt bâlciul cu răpiri, injurii și amenințări dacă domnul polițist îi va suna pe cei reclamați și le va comunica adresa mea sau numărul de telefon.

Mi se pare în van și asta cu brățările electronice, deoarece de acum, la cum știm noi că acționează „organele abilitate”” va fi din ce în ce mai greu să obții un ordin de protecție pentru că în momentul emiterii acestuia va fi nevoie de oameni care să-l pună în aplicare și amintind de cazul fetei din Galați, am văzut ce chef au unii polițiști să își facă datoria.

Dacă ei nu au fost în stare, la fața locului fiind să ia fata aia însângerată să o ducă la spital, ce garanție am eu că cineva se va deplasa la agresor să-i pună minunea aia la picior (brățara electronică, n.r.)? Serios acum… „Vorbim vorbe ca să pară că facem fapte”

Viața de coșmar a Larisei

Nu cu mult timp, impact.ro a descris, în exclusivitate absolută, într-un articol semnat tot de autorul acestui material jurnalistic, viața de coșmar pe care a trait-o vreme de zece ani Larisa Butnariu.

Am scris atunci, despre Larisa Butnariu și despre cei zece ani cumpliți prin care a trecut, cu răpirile, violurile prin care a trecut, cu experiența terifiantă din Roma, Italia, unde a fost sechestrată de niște neoameni, unde a fost torturată, schingiuită, legată cu sîrmă și „șoricei” până la sânge, obligată să facă sex cu nenumărați indivizi în fiecare zi. Care a asistat la scena, cumplita scenă, în care o fată făcută sclavă sexuală, legată cu sârmă de un scaun de fier, arsă cu țigara, crestată cu cuțitul și cu sare pusă pe răni, apoi cu un drug de fier încins la roșu introdus în vagin, și, într-un final, împușcată în cap.

S-a salvat singură

În cele din urmă Larisa, a fost s-a salvată. De fapt s-a salvat singură, după ce a evadat din Roma, după uciderea acelei fete. Ar fi putut să se ascundă, să dispară, să nu mai știe nimeni de ea. Dar a rămas să lupte. Cu interlopii, cu răpitorii, cu proxeneții. Cu cei care o amenințau. Și a trecut și prin trei „plăți”. ”Plata” fiind o pedeapsă dată, comandată în lumea interlopă pentru cei care vorbesc. Pentru cei care fug și evadează de la traficanții de carne de vie. De ființe umane. De la traficanții de minori în scop de exploatare sexuală. Larisa a decis să lupte, să vorbească, să scrie despre toți aceștia. Dar și despre autoritățile indiferente, despre polițiștii complici, miștocari, insensibili, pentru care un copil, o fetiță preadolescentă sau adolescentă, răpită și violată, nu reprezintă nimic.

Are un iubit acum și vrea o viață normală

Larisa Butnariu are acum, trei copii. Și-a reluat studiile și are rezultate impresionante. La 14 ani, după ce a fost violată de tatăl său vitreg, performanțele școlare au scăzut. Apoi, după ce a fost răpită, școala a dispărut brusc. Acum, carnetul ei de note „la zi” impresionează. Impact.ro îl prezintă în exclusivitate. Larisa are un iubit și vrea să aibă o viață normală. Recent a fost numită, de către Consiliul Europei, Ambasadoare a Luptei Împotriva Traficului de Persoane.

Urmăriți Impact.ro și pe