Marcel Ciolacu, un nou anunț despre creşterea pensiilor: „Nu pot fi de acord ca în acest moment să se mărească la toată lumea cu 15%”

Elena Avramescu 18.11.2022, 08:21
Marcel Ciolacu, un nou anunț despre creşterea pensiilor: „Nu pot fi de acord ca în acest moment să se mărească la toată lumea cu 15%”

Subiectul creștereii pensiilor este departe de a fi închis, iar preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, vine cu noi lămuriri. Astfel că acesta a făcut noi declarații pe această temă, în timp ce se afla joi la Drobeta-Turnu Severin, spunând că săptămâna viitoare, împreună cu premierul Nicole Ciucă, preşedintele PNL şi vicepremierul Hunor Kelemen, preşedintele UDMR, urmează să facă un anunţ final.

Președintele PSD elucidează misterul cu privire la creșterea pensiilor

„Împreună cu ministrul de finanţe şi cu domnul prim-ministru am avut şi aseară o discuţie destul de lungă pe construcţia bugetului pe anul viitor. Avem o anvelopă pentru o mărire de 15%. Repet: eu nu pot fi de acord ca în acest moment să se mărească la toată lumea cu 15%. Se va mări categoric la toată lumea punctul de pensie: nu ştiu dacă va fi 6, dacă va fi 12.

Cert este că trebuie să oprim anumite sume pe care să le direcţionăm categoriilor defavorizate, pentru că aşa se face în orice economie. Mai mult ca sigur săptămâna viitoare, împreună cu domnul prim-ministru şi cu domnul Kelemen Hunor, vom veni şi vom anunţa cu exactitate”, a declarat Marcel Ciolacu într-o conferinţă de presă la Drobeta-Turnu Severin.

Președintele PSD a ținut să mai noteze faptul că, momentan, atât PNL cât şi PSD au ample scenarii de lucru, dar anvelopa nominală va fi pentru o majorare cu 15% la pensii.

„Sunt scenarii de lucru. Mă bucur că şi PNL are scenarii de lucru. Şi noi avem. Cu certitudine anvelopa nominală va fi cât să cuprindă o mărire cu 15% la toată lumea la pensii. Iertaţi-mă, dar nu pot să fiu de acord să măresc la fel pensia de 1.200 de lei cu o pensie specială de peste 20.000 de lei. Este total incorect.

Şi atunci, în această anvelopă se va menţine tot pachetul social de anul acesta şi anul viitor. Este evident că trebuie să venim şi cu alte pachete sociale, astfel încât să creăm un echilibru corect în societatea românească”, a mai spus liderul PSD atunci când a participat la Conferinţa judeţeană a organizaţiei din Mehedinţi.

Pensiile militarilor si ale magistratiilor nu vor fi modificate
Marcel Ciolacu, despre cresterea pensiilor

Vești noi despre a doua rectificare bugetară

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, a vorbit despre a doua rectificare bugetară din acest an, spunând că există mai multe venituri decât cheltuieli. Tcoami de aceea a hotârât, împreună cu premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, ca toate sumele să fie redirecţionate către investiţii.

„Conform atribuţiilor instituţionale, atributul rectificării este al Guvernului României şi al prim-ministrului. Am avut informaţiile în ceea ce priveşte rectificarea bugetară. Prioritatea numărul unu şi, până la urmă, linia roşie pe care a impus-o Partidul Social Democrat a fost în ceea ce priveşte reglementarea în zona energiei electrice. Întâlnirea de astăzi nu a avut de a face direct cu rectificarea.

În principal, toate sumele am vrut să le redirecţionăm către investiţii, încercând o economie la bunuri şi servicii, la toate capitolele din toate ministerele şi instituţiile subordonate Guvernului”, a afirmat Ciolacu, la România TV.

Astfel că rectificarea este pozitivă, deoarece au fost mai multe venituri decât cheltuieli, hotârându-se că este esențial să nu fie depăşit deficitul asumat prin acord de către fostul Guvern de dreapta în colaborare cu Comisia Europeană.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...