Maioneză pentru salata de boeuf. Secretul ca să iasă pufoasă și delicioasă

Cazacu Alexandru 01.11.2022, 13:55
Maioneză pentru salata de boeuf. Secretul ca să iasă pufoasă și delicioasă

De obicei, salata de boeuf este pregătită de gospodinele din România în perioada sărbătorilor. Indiferent că e vorba de Crăciun, Revelion sau Paște, acest preparat nu lipsește de pe mesele de sărbătoare ale românilor. Pentru o salată ca la carte, maioneza este foarte importantă. Tocmai de aceea, în continuare noi îți vom spune cum să prepari cea mai bună maioneză pentru salata de boeuf.

Maioneză pentru salata de boeuf. Rețetă simplă și delicioasă

Indiferent unde locuiesc românii din toate colțurile lumii, de sărbători, salata de boeuf nu va lipsi de pe masă. Nu există o modalitate corectă sau greșită de a prepara salata de boeuf, deoarece fiecare gospodină are rețeta proprie.

Cu toate acestea, gospodinele novice în ale gătitului întâmpină câteodată probleme la prepararea maionezei. În rândurile ce urmează vei afla cum să faci cea mai delicioasă maioneză pentru salata de boeuf. Nu trebuie decât să urmezi cu atenție pașii prezentați mai jos, iar maioneza va ieși pufoasă și gustoasă. Așadar, pentru această rețetă vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 3 ouă (două gălbenușuri fierte și unul crud)
  • 250 ml ulei
  • 2 lingurițe muștar
  • zeamă de lămâie
  • piper măcinat
  • sare fină.

Rețetă de maioneză pentru salata de boeuf – Mod de preparare

Înainte de toate, trebuie să menționăm faptul că, pentru prepararea maionezei putem folosit atât telul, cât și mixerul. Așadar, într-un bol sfărâmăm cele două gălbenușuri fierte. Adăugăm apoi și gălbenușul crud, după care amestecăm bine cu ajutorul unui mixer sau, după cum spuneam cu telul.

În timp ce amestecăm, turnăm treptat uleiul în fir subțire. Punem acum muștarul și continuăm să amestecăm, turnând în continuare ulei, până când l-am încorporat pe tot. Maioneza trebuie să fie fermă și să nu cadă de pe paletele mixerului.

După ce am terminat de încorporat uleiul, asezonăm maioneza cu sare și piper după gust. Turnăm acum și puțină zeamă de lămâie și amestecăm toate ingredientele cu o lingură de lemn sau cu o spatulă. Gustăm apoi, maioneza, iar dacă mai este nevoie de sare, piper sau zeamă de lămâie, putem să mai adăugăm fără probleme.

Maioneză pentru salata de boeuf
Maioneză pentru salata de boeuf. Secretul ca să iasă pufoasă și gustoasă

Ei bine, aceasta a fost rețeta noastră de maioneză pentru salata de boeuf, iar în continuare îți vom prezenta și o rețetă deosebită de salată de boeuf cu carne de vită.

Salată de boeuf cu carne de vită

Indiferent dacă folosim carne de porc, de vită, de pui sau de curcan, salata va ieși de fiecare dată extrem de gustoasă. Cu toate acestea, astăzi vă vom spune cum se face salata de boeuf cu carne de vită. Haideți să vedem care sunt ingredientele de care avem nevoie și cum se prepară această salată.

Ingrediente:

  • 1,5 kg cartofi
  • 600 g carne de vită
  • 400 g morcov
  • 1 păstârnac
  • castraveți murați (după gust)
  • gogoșari în oțet
  • maioneza (preparată după rețeta de mai sus)
  • muștar
  • sare și piper.

Mod de preparare

Înainte de toate spălăm bine carnea de vită și o punem la fiert într-o oală mare cu apă și un praf de sare. Acum, ne apucăm de curățat și spălat legumele. Curățăm morcovul și păstârnacul și spălăm bine cartofii (îi punem la fiert întregi cu tot cu coajă).

Când la suprafața apei începe să se adune spumă, o îndepărtăm cu ajutorul unei spumiere ori de câte ori este nevoie. Când spuma nu se mai formează, adăugăm în oală și legumele întregi. Lăsăm totul să fiarbă la foc potrivit, până când legumele sunt făcute.

După ce au fiert, legumele se scot și se lasă la răcit. Carnea de vită fierbe puțin mai greu, așa că probabil va mai trebui lăsată la fiert. După ce a fiert și carnea, o scoatem din oală și o lăsăm puțin să se răcească. Între timp, curățăm cartofii de coajă, iar apoi tocăm legumele cubulețe.

La fel vom proceda și cu castraveții murați și gogoșarii în oțet. Tocăm acum și carnea de vită. Întru-un bol încăpător sau un lighean punem toate ingredientele, potrivit de sare și piper și amestecăm bine. Punem în salată o lingură de muștar, o parte din maioneză și amestecăm ușor cu o spatulă. Gustăm salata, iar dacă mai este nevoie de ceva mai adăugăm.

Acum nu ne mai rămâne decât să transferăm salata de boeuf pe un platou sau pe farfurii, să-i dăm forma dorită și să o ornăm după preferințe.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cazacu Alexandru
Alexandru s-a alăturat echipei Impact.ro încă de acum doi ani. Este specializat în materiale SEO din domeniile social, știință, cultură și utile, însă îi face plăcere să scrie și...