Maioneză de pufuleţi, reţeta care face furori printre gospodine. Cum se prepară

Ioana Bucur 19.01.2022, 14:19
Maioneză de pufuleţi, reţeta care face furori printre gospodine. Cum se prepară

Ceva clasic, dar cu „zvâc”. Ideală pentru perioadele de post sau pentru vegetarieni, această rețetă de maioneză de pufuleți face furori în rândul gospodinelor dornice să experimenteze în bucătărie. Cine ar fi crezut că gustarea preferată a copilăriei se poate transforma într-un preparat gustos, cu o aromă aparte, ce sigur va stârni curiozitatea musafirilor? În plus, se pregătește extrem de simplu, repede și fără șanse de a da greș.

Rețeta de maioneză de pufuleți ce face furori în mediul online

Da, sună bizar și probabi puțini cred că este o combinație fericită, însă rezultatul este surprinzător. În plus, tocmai pentru că se prepară din puține ingrediente, rapid și ușor, este un „experiment” culinar ce merită încercat măcar o dată.

Rețeta, cu toate că nu este tocmai o noutate, face furori în mediul online, în rândul gospodinelor dornice de moduri noi și inedite de aborda preparatele clasice, iar verdictul este unanim: este delicioasă!

Ingrediente

Pentru a pregăti o porție de maioneză de pufuleți, este nevoie de câteva ingrediente pe care probabil le ai deja în bucătărie și cămară:

  • 50 grame de pufuleți (o pungă)
  • o linguriță cu muștar
  • o jumătate de pahar de apă rece
  • sare și piper – după gust
  • zeamă de lămâie
  • 150 mililitri ulei de floarea soarelui
  • un praf de curcumă – pentru culoare

Maioneza de pufuleti, reteta care face furori printre gospodine. Cum se prepara

Mod de preparare

Într-un bol suficient de mare, se pun pufuleții și se stropesc cu apă până se umezesc toți. Se așteaptă în jur de zece minute, apoi se adaugă muștarul și curcuma și se amestecă bine, folosind un mixer, până se obține o compoziție omogenă, ca o pastă cleioasă. Ulterior se adaugă câte puțin ulei și zeamă de lămâie, ca la maioneza obișnuită, dar cotinuând să amestecați mereu.

La final, se pun și sarea și piperul, în funcție de preferințe. Maioneza de pufuleți poate fi servită la salate, friptură sau mâncată, pur și simplu, pe pâine.

Maioneză din cartofi

Unul dintre cele mai banale sosuri, maioneza, le poate da mari bătăi de cap gospodinelor. Vorbim despre maioneza clasică, făcută din gălbenușuri de ou și ulei, care se poate tăia atunci când o preparați. În plus, mulți oameni o evită, fie în perioadele de post, fie pentru că li se pare că este prea grea pentru digestie.

O altă variantă fără ou, la fel de simplu și rapid de preparat, este cea din cartofi. Veți avea nevoie de doar patru ingrediente: cartofi, sare, muștar și ulei de măsline. Citește cum se prepară maioneza din cartofi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...