Ludovic Orban dorește întoarcerea la normalitate și anularea restricțiilor impuse prin starea de alertă: „Să tratăm virusul ca pe orice alt virus”

Mihnea Tălău 07.02.2022, 14:34
Ludovic Orban dorește întoarcerea la normalitate și anularea restricțiilor impuse prin starea de alertă: „Să tratăm virusul ca pe orice alt virus”

Fostul premier Ludovic Orban, liderul partidului Forța Dreptei, este de părere că este timpul să revenim la o viață normală și Guvernul ar trebui să anuleze toate restricțiile impuse prin starea de alertă. El consideră că trebuie să luăm exemplul altor țări care au decis anularea măsurilor de protecție sanitară care restrâng drepturile și libertățile cetățenilor lor.

Mai mult fostul prim ministru este de părere că ar trebui „să tratăm virusul ca pe orice alt virus. (…) E momentul ca guvernul să își arate încrederea în cetățenii noștri, în responsabilitatea lor și să anuleze restricțiile impuse prin starea de alertă, odată cu depășirea valului 5”.

Ministrul Sanatatii a anuntat cand vor scapa romanii de restrictii

„Să tratăm virusul ca pe orice alt virus”

„Au trecut 2 ani. Ani de criză, cu consecințe mai profunde decât cele măsurabile. Ani cu măsuri de restricție, cu campanii de informare sau de dezinformare, cu încercări mai mult sau mai puțin reușite de oprire a transmiterii virusului, cu încercări de găsire de vaccinuri, de tratamente. 2 ani de temeri, de îngrijorări, de renunțări, de suferințe, de presiune psihologică, de pesimism. 2 ani sunt deja prea mult.

E timpul să revenim la o viață normală.

Să tratăm virusul ca pe orice alt virus. Deja cunoaștem aproape tot ce este de cunoscut despre COVID 19. Știm cum se transmite. Știm cum să ne protejăm. Știm ce riscuri prezintă. Putem să ne vaccinăm gratuit. Putem să ne întărim sistemul imunitar dacă nu vrem să ne vaccinăm.

Deja este o problemă a fiecăruia dintre noi cum ne raportăm la virus.
Deja, tot mai multe țări decid sau sunt pe cale să decidă anularea măsurilor de protecție sanitară care restrâng drepturile și libertățile cetățenilor lor.

E momentul ca și România să facă același lucru. Libertatea presupune și responsabilitate individuală. E momentul ca guvernul să își arate încrederea în cetățenii noștri, în responsabilitatea lor și să anuleze restricțiile impuse prin starea de alertă, odată cu depășirea valului 5”, a scris Ludovic Orban pe pagina sa de Facebook.

Ce declara Ludovic Orban când se afla la Palatul Victoria

„Starea de alertă oferă autorităţilor instrumente care, dacă sunt folosite raţional, pot contribui la gestionarea crizei sanitare”, afirma de la Palatul Victoria, când era premier, Ludovic Orban.

„Astăzi CNSSU va declara starea de alertă în cadrul situației de urgență provocate de coronavirus. Tot astăzi, CNSSU va institui toate măsurile necesare pentru a apăra viața și sănătatea românilor. Acestea vor avea caracter de obligativitatea și ele vor fi stabilite în baza OUG 21 care stabilește starea de alertă. Nimic nu ne va împiedica să luăm toate deciziile necesare pentru a putea să facem față provocării generate de această epidemie”, a declara Ludovic Orban la debutul ședinței de Guvern din 14.05.2020.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...