Când va reveni România la normalitate. Anunţul momentului vine de la Adrian Marinescu

Stan Filon 20.01.2022, 07:56
Când va reveni România la normalitate. Anunţul momentului vine de la Adrian Marinescu

Medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, știe când va reveni România la normalitate. Celebrul medic susține că valul 5 este, de fapt, și ultimul val al pandemiei de coronavirus. Cel puțin ultimul cu un impact serios asupra populației și sistemului sanitar. Specialistul a vorbit și despre momentul când se va atinge maximul de infectări.

Când va reveni România la normalitate

„Valul acesta va fi ultima strigare. Nu înseamnă că dispare virusul, dar mă aştept să fie ultima strigare cu impact important în populaţie. Vor exista în continuare cazuri care însă mă aştept să fie în număr mai mic, la nivel de regiune.

Nu ştiu cât vor ţine de sezon, pentru că virusul nu e neapărat sezonier, dar mă aştept ca lucrurile să se schimbe treptat şi să fie punctul în care să nu mai fie nevoie de măsuri efective, să nu mai fie necesare. Şi vom reuşi să convieţuim cu virusul. După acest val mă aştept ca vara să fie deja liniştită. Mă aştept ca din vară să se întâmple toate acestea, adică să revenim la normalitate, să ne bucurăm de lucrurile pe care le puteam trăi în mod normal, la o viaţă normală”, a spus Adrian Marinescu, potrivit Adevărul.

Cand va reveni Romania la normalitate
Cand va reveni Romania la normalitate

„Vârful valului va fi undeva în jumătatea lunii februarie”

Medicul a spus și când sunt așteptate cele mai multe cazuri de infectare cu Omicron. Astfel, am aflat că vârful valului 5 al pandemiei de coronavirus va fi atins undeva la jumătatea lunii februarie. Cu toate că este mai contagioas decât varianta Delta, Omicron aceasta produce forme de boală mai ușoare, a precizat medicul.

„Vârful valului va fi undeva în jumătatea lunii februarie, sigur plus-minus, atunci ar trebui să fie intensitatea maximă. Iar scăderea nu va fi peste noapte, ci se va întâmpla treptat. Dar mă aştept ca după luna martie situaţia să înceapă să se echilibreze. Ceea ce înseamnă că avem acum nişte săptămâni care vor fi complicate, din păcate”, a mai declarat Adrian Marinescu.

Cifrele de noi îmbolnăviri au ajuns din nou la un nivel foarte ridicat în România. În ultimele 24 de ore au fost depistate 16.610 de noi cazuri de coronavirus, iar 58 de pacienți au decedat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...