Ludovic Orban anunță reintroducerea taxei auto de primă înmatriculare. De când se va aplica

Ludovic Orban anunță reintroducerea taxei de primă înmatriculare

Ludovic Orban, Premierul României vrea să reintroducă taxa de primă înmatriculare, taxă care ar trebui să ţin cont de cât de poluant este autovehiculul. Noua taxă pentru șoferi urmează să fie pusă în aplicare de îndată ce se va ajunge la o soluţie agreată de Comisia Europeană.

Premierul Ludovic Orban anunță reintroducerea taxei de primă înmatriculare pentru mașini

Guvernul lui Orban reintroduce o taxă auto pentru șoferi

Guvernul lui Orban reintroduce o taxă auto pentru șoferi

Ludovic Orban a anunțat, azi, 7 noimbrie că Guvernul său propune reintroducerea axei pentru autoturismele aflate la prima înmatriculare. Taxa aceasta ar trebui să țină cont de cât de poluat este autovehiculul. Însă, Orban a precizat că această taxă nu se va introduce decât atunci când se va ajunge la o soluție agreată de Comisia Europeană, astfel încât să nu se ajungă din nou în situația de a restitui banii încasați de la cetățeni.

„Cred că ea trebuie concepută ca taxă de poluare și cuantumul taxei să depindă de cantitatea de noxe eliberate în atmosferă. Formulele care au fost încercate au intrat în contradicție cu reglementările la nivel european. Această taxă poate fi gândită și ca un impozit pe proprietate variabil, dar și aici există riscul să contravenim principiul că o taxă depinde de valoarea unui bun. Când vom ajunge la o formulă care să fie acceptabilă la nivelul Comisiei Europene o vom anunța public, dar decât să mai venim iarăși cu o taxă ca să mai luăm bani de la proprietarii de mașini și după aia să trebuiască să-i dăm înapoi, mai bine măsurăm de șapte ori și stabilim ceea ce suntem siguri că va fi acceptat la nivelul instituțiilor europene”, a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor(Sursa: mediafax.ro)

Taxa de primă înmatriculare a fost eliminată de PSD

Noul ministru al Mediului a mai completat că din datele pe care le deține din bugetul de 2.4 miliarde de lei al Ministerului 1.8 miliarde s-au cheltuit pentru restituirea acestei taxe. De asemenea, acesta a mai mărturisit că după ce Partidul Social Democrat a scos taxa în cauză nu a venit cu o altă soluție pentru îmbunătățirea aerului.

„PSD a scos această taxă, din păcate nu a venit cu o soluţie astfel încât să îmbunătăţim calitatea aerului”, a spus Costel Alexe.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI