Ludovic Orban: Nu sunt bani suficienți pentru programe de sănătate și salarii

Ce spune Ludovic Orban despre salarii

Premierul Ludovic Orban a declarat că în momentul de față nu sunt bani suficienți pentru a încheia anul nici pentru salarii, nici pentru programele de sănătate, drept urmare intenționează să facă o nouă evaluare a necesităților, la rectificare.

Primele probleme majore anunţate Orban: Nu sunt suficienţi bani la buget pentru salarii și pentru sănătate

Noul Guvern anunță că nu sunt bani pentru salarii și nici pentru programele din sănătate

Noul Guvern anunță că nu sunt bani pentru salarii și nici pentru programele din sănătate

„Evident rezultatul la rectificare va fi o evaluare a necesităților care vor fi identificate de domnul ministru împreună cu echipa. Încă nu vă putem spune care este cifra (la rectificare – n.r.). Cert este că nu sunt bani suficienți pentru a încheia anul nici pentru programe de sănătate, nici în ceea ce privește bugetul Casei”, a spus Ludovic Orban.

De asemenea, Victor Costache, ministrul Sănătății a adăugat că nu sunt bani nici pentru salarii. „Nici de salarii. E vorba de aproximativ 4 miliarde de lei”, a spus Victor Costache.

Raluca Turcan atac dur la adresa fostului Guvern: va fi o provocare pentru noul Guvern să recapete încrederea oamenilor în sistemul public de sănătate

Vicepremierul României, Raluca Turcan a declarat că deficitul la fondul public de sănătate este, în primele nouă luni, de trei miliarde de lei.

“În cel mai scurt timp o să avem o evaluare cu privire la situaţia lăsată de Guvernul trecut. Sunt atâtea probleme, încât neîncrederea în sistemul public de sănătate a ajuns la cea mai mică cotă din ultimii 30 de ani. Oamenii trebuie să ştie ce s-a găsit, ce proiecte ratate au fost, ce risipe au existat în acest domeniu care a beneficiat de cresterea veniturilor alocate dar de scăderea calităţii.

Nu vrem să speriem pe nimeni, dar deficitul la fondul naţional unic de sănătate, în primele nouă luni, este de trei miliarde de lei. Prima provocare mandatului ministrului Costache este asigurarea unui act medical de calitate în aceste condiții dificile”, a spus Raluca Turcan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI