Gabriela Firea, nou atac la guvernul Cîţu. “I-am prins cu falsul”

Nicu Stan 04.03.2021, 10:48
Gabriela Firea, nou atac la guvernul Cîţu. “I-am prins cu falsul”

Gabriela Firea, nou atac la guvernul Cîţu. Fostul primar al Capitalei spune că i-a prins cu falsul. Despre ce este vorba, care sunt noile acuzații, citiți în articolul de mai jos.

Gabriela Firea, atac devastator la Guvernul Florin Cîțu. L-a prins cu minciuna

Gabriela Firea a lansat un nou atac la guvernul Florin Cîţu după ce spune că ”i-a prins cu falsul”. Gabriela Firea anunță că ar fi descoperit diferențe de calcul între site-ul ANAF și proiectul de buget.

Senatorul PSD Gabriela Firea a anunțat că, după ce a analizat bugetul de stat din 2021, a realizat că acesta este construit pe un fundament falsificat. Gabriela Firea spune că salariul mediu estimat este greșit, asta permițându-le celor din Guvern să scadă mai multe ajutoare și venituri pentru români.

Gabriela Firea acuză guvernul Florin Cîțu că a modificat din pix cifrele pentru ca totul să fie bine

I-am prins cu falsul! Au jonglat cifrele din buget, ca să iasă cum vor ei, dar consecințele le vor suporta toți românii. Dovada: întregul buget este construit pe un fundament falsificat, și anume valoarea salariului mediu estimat din 2021, care a fost pusă din pix!

Potrivit site-ului ANAF, câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea BASS a fost în 2020 de 5429 de lei. În proiectul de buget al lui Cîțu, același indicator este trecut pentru 2020 la suma de 5.150 de lei. De ce 5150 lei și nu 5429 lei?! Simplu, ca să poată minți premierul Cîțu că salariul mediu va CREȘTE la 5380 lei în 2021! De fapt, scade”, a scris pe pagina personală de Facebook Gabriela Firea.

Greșeala făcută de Guvenul lui Florin Cîțu este intenționată

În plus, senatorul PSD mai susține că greșeala este intenționată deoarece, în funcție de salariul mediu, se fac foarte multe calcule economice.

De ce trebuia scăzut salariul mediu!? Simplu, fiindcă sunt și alți indicatori legați de valoarea sa! Printre aceștia, ajutorul de deces! Așadar, Cîțu a scăzut până și ajutorul de deces în 2021! Mai mult decât atât, Guvernul nu mărește punctul de pensie, așa cum este el prevăzut de lege, astfel încât să ajungă la 1.775, apoi 1.875 de lei”, a mai spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea spune că UE acorda o porție mai mare din PIB pentru pensii. Cât reprezintă pensiile din PIB-ul României

De asemenea, senatorul PSD a mai calculat și cât reprezintă pensiile din PIB-ul României. Astfel, Gabriela Firea a tras concluzia că statul român consumă doar 7,83% din PIB cu pensiile, în vreme ce media europeană este de undeva la 13% din PIB.

Urmăriți Impact.ro și pe