Lovitură uriaşă pentru Pro TV. Ce se întâmplă cu cele mai iubite emisiuni ale postului

Ana Anitoiu 07.05.2021, 12:42
Lovitură uriaşă pentru Pro TV. Ce se întâmplă cu cele mai iubite emisiuni ale postului

Lovitură uriaşă pentru Pro TV! Șefii acestei televiziuni au primit o veste ce nu le-a picat deloc bine, în ultima lună a primăverii acestui an. Iată ce se întâmplă cu cele mai iubite emisiuni ale postului, în contextul pandemiei de coronavirus.

Ce lovitură uriașă a primit Pro TV

Rezultatele lunii aprilie au fost centralizate și au adus o lovitură uriașă pentru Pro TV. Această televiziune a scăzut considerabil în clasamentul audiențelor din prime-time și a pierdut poziția de lider. Schimbarea aceasta are loc rar. Postul de televiziune a scăzut de la 1,7 milioane de telespectatori în martie, la 1,44 milioane în aprilie.

Noul campion la audiențele din prime-time, pe parcursul lunii aprilie, a fost Kanal D, care are mare succes cu show-ul ”Survivor România 2021”, filmat în Republica Dominicană. Deși nu a avut audiențe mai mari decât în luna martie, televiziunea s-a clasat peste Pro TV și Antena 1 la rezultate.

Lovitura pentru Pro TV. Ce se intampla cu cele mai iubite emisiuni ale postului
Smilei si Pavel Bartos, la ”Romanii au Talent”

Cu ce consolare s-a ales Pro TV. Ce s-a întâmplat cu emisiunile

În ciuda faptului că audiența în prime-time i-a scăzut considerabil în luna aprilie, Pro TV se poate consola cu faptul că a rămas pe locul I pe segmentul de public tânăr, la orașe. A avut o medie de 740.000 de telespectatori față de la 830.000 cât înregistrase în luna martie. Scăderea dramatică poate fi pusă pe seama pandemiei de coronavirus, ce încă nu s-a sfârșit, campaniile de imunizare la nivel mondial aflându-se încă în desfășurare.

Mai exact, scăderea audiențelor televiziunii Pro TV ar putea fi explicată prin faptul că la finalul lunii aprilie o parte din publicul activ a plecat în vacanță și nu a mai urmărit emisiunile preferate, precum: ”Românii au talent”, ”Imperiul Leilor”, ”Șef sub acoperire”, dar și serialul ”Las Fierbinți”. Rezultatele slabe ar mai putea fi puse și pe seama faptului că temperaturile au crescut și că restricțiile de seară s-au mai relaxat în unele zone, potrivit paginademedia.ro.

Ce s-a întâmplat cu televiziunile concurente în luna aprilie

Spre deosebire de Pro TV, pe parcursul lunii aprilie, Kanal D, care difuzează ”Survivor România 2021”, a înregistrat doar o ușoară scădere a audienței la nivel național, motiv pentru care a ocupat primul loc în clasamentul audiențelor. Această televiziune a avut o medie de 1,46 milioane de telespectatori, faţă de 1,48 milioane cu o lună înainte.

O ușoară scădere, de la 1,2 milioane de telespectatori în luna martie la 1,1 milioane de privitori în luna aprilie, a înregistrat și Antena 1, ce difuzează ”Chefi la cuţite”, ”Te cunosc de undeva!” şi show-ul ”iUmor”. Una dintre televiziunile ce au avut chiar o creștere a audienței a fost DigiSport 1, după ce au început meciurile din UEFA Champions League şi au continuat cele din Liga 1. Aceasta a înregistrat o medie de 240.000 de telespectatori, la nivel naţional, faţă de 170.000 cât avea în martie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...