Lovitură uriaşă pentru Antena 1. S-a întâmplat chiar de Revelion, e vorba de Dan Negru

Ioana Bucur 01.01.2022, 13:04
Lovitură uriaşă pentru Antena 1. S-a întâmplat chiar de Revelion, e vorba de Dan Negru

Anul a început cu stângul pentru unul dintre cele mai mari posturi de televiziune de la noi din țară. Liderul absolut al programelor de Revelion a primit o lovitură uriașă, chiar în noaptea dintre ani. Ce s-a întâmplat în timpul emisiunii prezentate de Dan Negru.

Ce s-a întâmplat cu Revelionul Antena 1

„Regele Revelionului” a fost detronat. Cel de-al 22-lea Revelion prezentat de Dan Negru nu a fost cu noroc pentru prezentator și pentru postul de televiziune ce îl găzduiește de mai bine de două decenii. Pentru prima oară, programul oferit publicului de Pro TV a depășit Antena 1 în audiențe.

Dacă în ultimii ani Pro TV a preferat să nu se bată cu „Regele Revelionului”, difuzând filme, de data asta, lucrurile s-au schimbat. „Protevelionul”, un spectacol cu vedetele postului şi cu invitaţi, prezentat de Pavel Bartoş şi de Raluka, a reușit imposibilul: l-a bătut pe Dan Negru.

La nivelul întregii ţări, peste două milioane de români s-au uitat în fiecare minut la Protevelion. În acelaşi timp, la Revelionul Starurilor cu Dan Negru se uitau aproape 1,9 milioane de români, potrivit Pagina de Media.

Diferențele s-au păstrat și pe segmentele urban și comercial.

Lovitură uriaşă pentru Antena 1. S-a întâmplat chiar de Revelion, e vorba de Dan Negru

Dan Negru își ia adio de la măști

Cu doar câteva zile înainte de difuzarea Revelionului 2022, Dan Negru anunța că este ultimul an în care va mai prezenta spectacolul măștilor, un format pe care l-a mai încercat în urmă cu câțiva ani, tot la Antena 1, inspirat dintr-un vechi program TVR.

„E ultimul an in care prezint showul cu măști ! Am făcut zeci de revelioane fără măști și in următoarele mele revelioane renunț la măști.
Ideea de vedete mascate ghicite de public e o invenție a TVR din anii ’70-’80. „Cu mască, Fără mască” se numea programul și era prezentat de Simona Patraulea care a murit in 2018 la 87 de ani.

Astăzi formatul cu vedete mascate, „Scena Misterelor” care, recunosc, a copiat „Cu Mască/Fără Masca” al TVR-ului, e vandut și in Ungaria. Nu știu dacă statul român, reprezentat de TVR, are vreun căștig din tranzacție si nici nu știu dacă TVR, ca orice fabrică de stat, a știut sa-si păstreze patrimoniul si să-si valorifice ideile. Nu prea cred… (…)

E datoria mea morală să spun ca ideea măștilor e din România anilor ’80 când se numea „Cu Mască, Fără Mască”. E mai bine sa eșuezi in condiții onorabile decat sa reușești prin fraudă ! Am revigorat ideea după 40 ani, in 2012 și anul asta o prezint pentru ultima dată.

Și dacă peste alți 40 de ani, prin 2060, când eu n-o să mai fiu pe aici și altcineva o să reia ideea,va fi onorabil să-i reamintească numele celei care a avut-o încă din anii’ ’70: Simona Patraulea. Eu am fost doar un trecător prin acest format…

Spun toate astea pentru ca eu cred ca elitele morale trebuie sa fie mai valoroase decat cele intelectuale”, a scris Dan Negru, pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...