Lovitură cruntă pentru Putin. Sfidarea pe care nu o va uita curând președintele Rusiei

Badea Violeta 08.04.2022, 17:27
Lovitură cruntă pentru Putin. Sfidarea pe care nu o va uita curând președintele Rusiei

Liderii globali din întreaga lume l-au condamnat pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru decizia sa de a invada Ucraina, dar un oficial japonez merge și mai departe, sfidându-l pe liderul rus. Iată despre cine este vorba și ce sancțiuni va implementa țara acestuia împotriva Kremlinului!

Japonia, noi sancțiuni împotriva Rusiei

Japonia va implementa sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei pentru crimele de război ale acesteia, în urma rapoartelor privind civili uciși în Ucraina, a declarat vineri, 8 aprilie, premierul Fumio Kishida, în timp ce Moscova se confruntă cu o nouă condamnare din partea liderilor mondiali.

Noile sancțiuni vor viza înghețarea activelor deținute de bănci importante precum Alfa Bank și Sberbank și noi investiții în țara condusă de Vladimir Putin, în conformitate cu măsurile luate de alte țări G7, a precizat oficialul japonez. Totuși, acesta nu a anunțat, momentan, un calendar privind eliminarea treptată a importurilor de cărbune.

Premierul Fumio Kishida a mai declarat că măsurile punitive ale Tokyo împotriva Moscovei fac parte din eforturile Japoniei de a opri masacrul din Ucraina și de a aduce pacea pe teritoriul acestei țări.

Fumio Kishida
Fumio Kishida

Japonia va expulza opt diplomați ruși

Mai mult, oficialul japonez a spus că opt diplomați ruși vor fi expulzați din țara asiatică, conform purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe, Hikariko Ono. Diplomații sunt de la Ambasada Rusiei în Japonia, iar oficialii de la Biroul Reprezentantului pentru Comerț.

„Negarea de către Rusia a uciderii în masă a civililor, numind-o știre falsă din partea Ucrainei, face parte din propaganda Rusiei și este categoric inacceptabilă”, a declarat purtătorul de cuvânt, citat de CNN.

După ce Tokyo a impus Rusiei o serie de sancțiuni pentru invadarea Ucrainei, răspunsul rușilor a venit prompt. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a declarat că Moscova ia în considerare contramăsuri împotriva Japoniei.

Aceasta a mai precizat că guvernul japonez „alimentează isteria anti-rusă în societatea japoneză”. De asemenea, aceasta a criticat Japonia pentru că „urmează supus instrucțiunilor primite de peste ocean” și a spus că Tokyo subminează relațiile dintre Rusia și Japonia.

„Orice contramăsuri rusești împotriva Japoniei ar fi inacceptabile”, a răspuns secretarul șef al cabinetului japonez, Hirokazu Matsuno.

Amintim că, la sfârșitul lunii trecute, Rusia a anunțat că renunță la discuțiile cu Japonia pentru semnarea unui tratat de pace oficial, Se pare că Moscova este foarte deranjată de faptul că japonezii s-au aliat cu țările occidentale și au impus Rusiei o serie de sancțiuni.

La scurt timp după ce țara lui Vladimir Putin a anulat negocierile de pace cu Japonia, Rusia a desfășurat exerciţii militare pe insulele Kurile, revendicate de Tokyo.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...