Ucraina cere ajutor Japoniei în lupta împotriva ruşilor. Ucrainenii au nevoie de imagini din satelit. Răspunsul dat de guvernul japonez

Ana Anitoiu 17.03.2022, 14:57
Ucraina cere ajutor Japoniei în lupta împotriva ruşilor. Ucrainenii au nevoie de imagini din satelit. Răspunsul dat de guvernul japonez

Ucraina îi cere ajutor Japoniei în lupta împotriva ruşilor. Ucrainenii vor imagini de calitate înaltă din satelit pe care să le poată folosi în apărarea de forțele militare ale lui Vladimir Putin care le-au invadat țara. Guvernul japonez a dat un răspuns în urma solicitării.

Ce a răspuns guvernul japonez la cererea Ucrainei

Guvernul Japoniei și companii private din această țară din Asia folosesc sateliți ce pot surprinde imagini de înaltă calitate, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții. Imagini clare pot fi obținute chiar și prin nori sau în contextul unor condiții meteorologice care ar îngreuna vizibilitatea.

După ce a primit solicitarea Ucrainei, guvernul japonez a răspuns că va evalua cu atenție dacă furnizarea unor astfel de informații către țara atacată de Rusia este acceptabilă din punct de vedere politic sau dacă este permisă prin actualul cadru legal.

Ucraina cere ajutor Japoniei in lupta impotriva rusilor
Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski

Japonia, avertisment pentru Europa

Joi, Ministerul Apărării din Japonia a avertizat că au fost observate patru nave de război ale Rusiei navigând în apropiere de arhipelagul nipon și îndreptându-se spre Europa, cel mai probabil către Ucraina. Autoritățile nipone au publicat imagini cu aceste nave.

În fotografii se poate vedea că la bordul celor patru nave rusești de război se află numeroase vehicule militare. Aceste tipuri de ambarcațiuni sunt folosite de obicei pentru debarcări de trupe. Ele pot fi încărcate cu sute de militari și inclusiv cu tancuri.

Navele rusești au fost detectate prima oară marți de o patrulă maritimă japoneză. Autoritățile nipone le-au monitorizat în timpul parcursului lor prin strâmtoarea Tsuruga ce separă principala insulă a arhipelagului, Honshu, de insula din nord Hokkaido.

Volodimir Zelenski, avertisment după ce a primit un refuz de la NATO

După ce NATO a refuzat să închidă spațiul aerian al Ucrainei pentru avioanele și rachetele Rusiei,  președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că este posibil să fi început deja cel de-Al Treilea Război Mondial, pe care Alianța vrea să îl evite prin lipsa unei implicări directe.

„Nimeni nu ştie dacă nu cumva a început deja (Al Treilea Război Mondial, n.r.). Şi care este posibilitatea acestui război dacă Ucraina va cădea, în cazul în care Ucraina va cădea? Este foarte greu de spus.

Şi am văzut acest lucru acum 80 de ani, când a început cel de-al Doilea Război Mondial. Nimeni nu ar putea prezice când va începe războiul la scară largă”, a spus Zelenski, care a adăugat că rezultatul acestui război declanșat de Rusia pune în joc „întreaga civilizaţie”.

Președintele american Joe Biden a anunțat, miercuri, că Statele Unite ale Americii îi vor oferi un nou ajutor militar Ucrainei aflate în război, în valoare de 800 de milioane de dolari. Însă, oficialul a refuzat să îi trimită avioane de luptă, după ce Volodimir Zelenski a cerut acest lucru ca alternativă la declararea zonei de interdicţie aeriană.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...