Locul superb din România unde poți face plajă ca la Mamaia. Puțini știu de el, merită să mergi în vacanță

Badea Violeta 24.06.2023, 15:10

În această perioadă a anului, foarte mulți români își planifică vacanța la mare, pentru a se bucura din plin de soare, de nisipul fin și de apa răcoritoare. Cei din sudul țării pot ajunge repede pe litoral. În schimb, românii care locuiesc în centrul sau în nordul țării au mai mulți kilometri de străbătut. Puțini dintre ei știu, însă, că aproape de inima României există un loc spectaculos.

Locul unde poți face plajă ca la Mamaia, aproape de inima României

Bucureștenii, de exemplu, se pot considera norocoși, asta pentru că Marea Neagră se află destul de aproape de ei. Astfel, pentru ei, drumul până la mare nu este atât de lung și de costisitor. Cu mașina, locuitorii din Capitală fac până în Constanța două ore și 30 de minute.

În schimb, pentru românii care locuiesc în centrul țării, lucrurile stau diferit. Spre exemplu, locuitorii din Miercurea Ciuc au de străbătut nu mai puțin de 498 de kilometri. Prin urmare, cu mașina, ei ajung pe litoralul Mării Negre în aproximativ șase ore.

Din fericire, însă, județul Harghita este plin de locuri frumoase și unde mai pui că unele dintre ele au inclusiv plaje. Da, ai auzit bine! Acolo, oamenii se pot bucura de soare, de priveliști naturale, de apă limpede și, de ce nu, de plimbări cu barca.

Citește și Locul din România unde găsești stejarul lui Ștefan cel Mare. Copacul a rezistat 600 de ani și de numele lui se leagă multe legende!

Lacul Zetea 4
Lacul Zetea 

Locul de vis din județul Harghita

În județul Harghita se află foarte multe atracții turistice de o frumusețe rară. Una dintre ele este Lacul Zetea. Iar daca ai fost vreodată în acest loc știi exact despre ce vorbim.

Supranumit și ”marea secuiască”, lacul Zetea se află la 11 kilometri de Odorheiu Secuiesc și este vizitat anual de mii de turiști din toate colțurile țării.

Cei care vin aici vara nu au de ce să regrete, fiindcă se pot bucura de băi în ape limpezi, de sporturi nautice și, bineînțeles, de plajă. Totodată, aici se poate și pescui.

Barajul de la Zetea este unicul lac artificial din zona superioară a Târnavei Mari. Lucrările de construcţie ale barajului au fost demarate în anul 1976 și finalizate abia în 1992.

El a fost construit cu scopul de a apăra localitățile situate în valea Târnavei Mari de inundaţii şi de a controla nivelul râului. În plus, în caz de secetă, barajul asigură debitul normal al apei, conform visitharghita.com.

Citește și Locul din România unde găsești „Pietrele vii”. Aici vin turiști din toate colțurile lumii, mulți români nu știu unde sunt!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...