Locul minunat din România unde nu poți ajunge cu mașina. Este de o frumusețe incredibilă

Stan Filon 31.08.2023, 15:34

Există un loc minunat în România, unde nu se poate ajunge însă cu mașina. Vorbim despre Letea, care se află în inima Deltei Dunării. Peisajele sunt unele rupte parcă din filme.

Locul minunat din România unde nu poți ajunge cu mașina

România este plină de peisaje de poveste și locuri minunate. Tradițiile și obiceiurile s-au păstrat de sute de ani și nici nu par că se va renunța la ele foarte curând.Ei bine, un astfel de loc este Letea situat în centrul Deltei Dunării. Aici se poate ajunge doar cu barca, pe canalele înguste dintre gurile de vărsare Sulina și Sfântu Gheorghe.

Acesta este un loc unde oamenii și-au păstrat tradițiile neschimbate, conviețuind în perfectă armonie cu natura. Obiceiurile, preparatele culinare pe bază de pește, muzica și dansurile localnicilor mereu bucuroși de oaspeți atrag vizitatorii dornici de noi descoperiri culturale, în mijlocul naturii. Citește și Top 10 cele mai frumoase locuri din Europa. O zonă superbă din România, inclusă și ea

Locul minunat din România unde nu poți ajunge cu mașina
Locul minunat din România unde nu poți ajunge cu mașina

Pădurea Letea și caii sălbatici

Pădurea Letea, aflată la marginea localității, este și ea n punct de atracție principal, mai ales că este locuită de cai sălbatici, care pot fi văzuți de turiștii norocoși. În anul 1938, Pădurea Letea a fost declarată Rezervaţie naturală, iar turiștii nu pot face chiar ce doresc aici. În perioada anilor ‘50 au mai fost declarate arii naturale protejate alte 40.000 de hectare de teren din Deltă. În 1978, zona Roşca – Buhaiova – Hrecisca a fost declarată Rezervaţie a biosferei. Fiecare vizitator trebuie să plătească taxa de intrare în Rezervaţie şi să respecte regulile.

Vizitatorii nu pot merge oriunde vor, în Delta Dunării. Pentru a proteja patrimoniul natural, Administraţia Rezervaţiei le recomandă vizitatorilor doar 24 de trasee turistice în rezervaţie, dintre care 15 se pot parcurge numai cu mijloace de transport pe apă, iar celelalte nouă, prin drumeţii sau cu mijloace de transport rutier. Accesul cu ATV-uri pe dunele de nisip din Pădurea Letea este strict interzis. Citește și Zona superbă din România unde poţi cumpăra o casă cu 1.000 de euro. E un loc de poveste

Zonă protejată

Accesul în Pădurea Letea a fost organizat pe trei trasee de vizitare, amplasate în zona tampon şi parţial în zona strict protejată. Rezervaţia Biosferei Delta Dunării are statut internaţional. Delta Dunării a fost declarată Rezervaţie a Biosferei MAB UNESCO, în cadrul Programului UNESCO „Omul şi Biosfera”, în 1990. Activitatea turistică din Delta Dunării se desfăşoară în conformitate cu reglementările legale în vigoare. Vizitatorii trebuie să știe că pot vizita Pădurea Letea cu…căruța.

Casele din Letea sunt vopsite în culorile tradiționale pentru tărâmul dintre ape, albastru și alb. Comunitatea de la Letea este desprinsă, parcă, dintr-o lume paralelă, care nu ține cont de scurgerea timpului. Își conservă stilul de viață sănătos, în mijlocul naturii, moștenit de la strămoși și toți sunt dispuși să împartă cunoștințele lor din străbuni cu turiștii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...