Locul din România unde nu ai voie să filmezi sau să faci poze. Legea e clară, sancțiunile sunt drastice

Stan Filon 26.06.2023, 10:03
Locul din România unde nu ai voie să filmezi sau să faci poze. Legea e clară, sancțiunile sunt drastice

Locul superb din România unde nu ai voie să filmezi sau să faci poze! Cu toate acestea, românii nu se pot abține și fac fotografii, pe care le postează mai apoi pe rețelele sociale, iar urmările sunt unele destul de neplăcute. Sunt pur și simplu amendați!

Locul din România unde nu ai voie să filmezi sau să faci poze

Faptul că România este o țară frumoasă este bine cunoscut. Are peisaje mirifice, rupte parcă din basmele pentru copii, iar din acest motiv până și Regele Charles al Marii Britanii s-a îndrăgostit pur și simplu de România, după cum chiar domnia sa a spus, la ultima vizită făcută în țara noastră.

Ei bine, unul dintre locurile superbe din România îl reprezintă Munții Rodnei. Puțini sunt cei care știu că zona este una protejată, iar în Parcul Național fotografiatul este interzis. Dacă nu este respectată legea atunci turiștii își vor strica rapid vacanța, deoarece vor fi nevoiți să plătească amenzi. A pățit-o o doamnă care s-a filmat în Parcul Național Munții Rodnei și a postat imaginile pe o rețea socială. Răspunsul a venit imediat.

Locul din Romania unde nu ai voie sa filmezi sau sa faci poze
Locul din Romania unde nu ai voie sa filmezi sau sa faci poze

”Va trebui totuși să răspundă contravențional pentru fapta ei”

„În urma apariției în mediul online a unui videoclip în care d-na AM, care de altfel a și postat acest film pe rețelele de socializare, apare cântând în Poiana Narciselor de pe raza Parcului Național Munții Rodnei, precizăm că această filmare s-a făcut cu încălcarea legislației în vigoare privind ariile naturale protejate, fără a se solicita și a avea avizul Administrației Parcului Național Munții Rodnei.

Administrația Parcului Național Munții Rodnei condamnă orice încălcare a legilor și regulamentelor privind ariile naturale protejate și va lua întotdeauna măsurile prevăzute de lege și va aplica sancțiuni acolo unde este cazul. Suntem siguri ca d-na AM nu a vrut, cu intenție, să aducă niciun prejudiciu Parcului Național Munții Rodnei, dar va trebui totuși să răspundă contravențional pentru fapta ei.

Pe viitor, când va dori să se promoveze pe dumneaei împreună cu frumusețile Munților Rodnei, sperăm să o facă în mod legal, solicitându-ne avizul și respectând regulamentele noastre!”, scriu reprezentanții Parcului Național Munții Rodnei.

Legea este clară

Legea nu lasă loc de interpretări în astfel de cazuri – fotografierea sau filmarea în scop comercial nu sunt permise în Parcul Național Munții Rodnei!

„Art.42. Fotografierea sau filmarea în scop comercial fără aprobare nu este permisă în Parcul Național Munții Rodnei. Cei interesați pot obține permis de la APNMR, contra plății tarifului aprobat de autoritatea publică centrală pentru protecția mediului”, se arată în Regulamentul Parcului Național Munții Rodnei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...