Locul din România în care puțini oameni au curaj să pășească. Localnicii îl numesc Poarta Iadului, ce se întâmplă aici, de fapt

Stan Filon 27.06.2023, 11:08
Locul din România în care puțini oameni au curaj să pășească. Localnicii îl numesc Poarta Iadului, ce se întâmplă aici, de fapt

Există un loc în România în care puțini oameni au curaj să pășească. Localnicii îl numesc de sute de ani Poarta Iadului și îl ocolesc din tată-n fiu. Au mai fost unii care au îndrăznit să se aventureze în acest loc, însă poveștile lor sunt unele de groază.

Locul din România în care puțini oameni au curaj să pășească

România are multe locuri misterioase, unde parcă granița dintre natural și supranatural devine greu de sesizat. Un astfel de loc se află în județul Botoșani. Localnicii își învață copiii de mici că nu au ce căuta în acel loc, deoarece este stăpânit de o forță necurată. Acest loc este poreclit foarte sugestiv: Poarta Iadului.

La marginea terenurilor agricole din satul Cerbu există o pădure în care localnicii știu de la părinții și bunicii lor că nu este bine să intri. Dacă o faci, totuși, este posibil să nu mai ajungi acasă. Locul pare stăpânit de o forță malefică, iar localnicii știu bine asta.

Locul din Romania in care putini oameni au curaj sa paseasca
Locul din Romania in care putini oameni au curaj sa paseasca

Cineva parcă îi trage în jos pe ghinioniștii care cad în groapă

Oamenii sunt convinși că se află așa-zisa poartă spre Iad, care, conform legendelor locale, ar fi făcut și o victimă. Această pădure adăpostește gropi pline cu noroi, în care dacă ai intrat, ai șanse foarte mici să mai ieși. Cineva parcă îi trage în jos pe cei care cad în aceste gropi fără fund. Sunt asemănătoare vulcanilor noroioși.

Potrivit legendelor din străbuni, pădurea ar fi luat o viață. S-a întâmplat în urmă cu foarte mult timp, când un boier s-a refugiat în pădurea respectivă, nu se mai știe din ce motiv. Oricum, bărbatul știa că nimeni nu îl va urma în pădure, așa că în disperare de cauză a îndrăznit să intre.

Ei bine, așa cum era de așteptat, boierul respectiv nu a mai fost văzut niciodată. Se spune că ar fi fost înghițit de o groapă de noroi cu tot cu cal și căruță! Se spune că în mijlocul pădurii se află o groapă foarte mare, mai mare chiar decât toate gropile adunate din pădure. Aceea este văzută drept Poarta Iadului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...