Urmărire ca în filme în județul Botoșani. Polițiștii au tras focuri de armă pentru a opri un autoturism, ce i-a alertat pe oamenii legii

Ioana Bucur 19.07.2022, 12:04
Urmărire ca în filme în județul Botoșani. Polițiștii au tras focuri de armă pentru a opri un autoturism, ce i-a alertat pe oamenii legii

Scene terifiante în județul Botoșani. În timpul unei urmăriri ca în filme, polițiștii au fost nevoiți să tragă mai multe focuri de armă pentru a opri un autoturism, unele chiar spre automobil. În ciuda eforturilor depuse de oamenii legii, șoferul a reușit să scape neprins. De la ce a început totul și cum a reușit conducătorul să se facă nevăzut, chiar dacă pe urma sa fusese mobilizată o patrulă mixtă formată din polițiști și jandarmi.

Urmărire cu focuri de armă trase în județul Botoșani

Șoferul unui autoturism de teren a fost protagonistul unor scene desprinse parcă din filme. Totul s-a întâmplat în localitatea Darabani, județul Botoșani.

Conducătorul auto a fost urmărit de o patrulă mixtă formată din polițiști și jandarmi. Pentru a-l oprit, oamenii legii au tras mai multe focuri de armă, potrivit unor surse din cadrul poliției.

Întregul incident a început în momentul în care șoferul autoturismului a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor. Mai mult, acesta ar fi încercat chiar să acroșeze autospeciala de poliție.

Oamenii legii au pornit în urmărire, pe raza localității Concești, unul dintre polițiști a tras 17 focuri cu pistolul din dotare, iar un jandarm alte trei, în plan vertical și în direcția autoturismului, fără a se reuși oprirea acestuia.

Cu toate astea, șoferul urmărit a reușit să scape neprins, după ce a intrat pe un câmp unde nu a mai putut fi urmărit. În sprijin au fost redirecționate mai multe echipaje.

Urmărire ca în filme în județul Botoșani. Polițiștii au tras focuri de armă pentru a opri un autoturism, ce i-a alertat pe oamenii legii

Trei tineri din Botoșani, acuzați că au falsificat aproape trei milioane de dolari și 70.000 de euro

Cu doar câteva zile înainte, trei tineri din Botoșani, cu vârste cuprinse între 20 și 22 de ani, au fost arestați preventiv, fiind acuzați că au falsificat bancnote de 50 și 100 de euro pe care le-au pus apoi în circulație.

„Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, peste 2.800.000 de dolari și aproximativ 70.000 de euro, de la o societate comercială din județul Suceava, de la care s-ar fi aprovizionat persoanele bănuite de comiterea faptelor.

În perioada 11-12 iulie 2022, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, au pus în executare 7 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Botoşani, la persoane bănuite de punere în circulaţie de monedă străină şi înşelăciune.

Din cercetări a reieșit că, în perioada martie – iulie 2022, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 22 de ani, din județul Botoșani, ar fi efectuat mai multe schimburi valutare, oferind bancnote de 100 și 50 de euro, care nu aveau elementele de siguranță specifice celor autentice, mai multor persoane din județul Botoșani, care, la rândul lor, ar fi încercat să le schimbe în case de schimb valutar”, au transmis reprezentanții IPJ Botoșani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...