Locul din România în care natura a câştigat în faţa oamenilor. Cum arată localitatea în care nu mai e nimeni de ani de zile

Andra Daoud 05.04.2022, 14:28
Locul din România în care natura a câştigat în faţa oamenilor. Cum arată localitatea în care nu mai e nimeni de ani de zile

Satul din care a plecat și ultimul localnic, în urmă cu trei ani, a fost năpădit de vegetație. Așezarea se află în județul Buzău, iar comunitatea a dispărut treptat, de-a lungul anilor, după ce oamenii s-au mutat mai aproape de civilizație. Ultima locuitoare și-a părăsit și ea gospodăria, după ce ani buni trăise singură și izolată de civilizație. Cum arată în prezent localitatea care a fost înghițită de pădure.

Locul din România în care natura a câştigat în faţa oamenilor

Satul Comarnici, aflat în vecinătatea pădurii Colților, a fost părăsit în urmă cu trei ani și de ultima localnică. Maria Zăican s-a încăpățânat multă vreme să rămână acolo chiar dacă nu mai avea niciun vecin pe o rază de câțiva kilometri, însă în urmă cu trei ani s-a mutat în altă localitate, mai aproape de orașul Buzău, la fiica sa.

Satul a rămas acum gol, cu case părăsite, în ruină, garduri căzute la pământ și curți care seamănă mai degrabă cu bucăți de pădure, cu vegetație masivă. Și locuința femeii care a părăsit ultima satul a început acum să semene cu celelalte, fiind acaparată de vegetație. Maria Zăican a apărut în trecut în numeroase reportaje din presă, felul în care trăia izolată de lume fiind o curiozitate pentru mulți.

Acum, după ce și bătrâna s-a mutat din sat, un cuplu de vloggeri români au luat la pas cătunul părăsit și au filmat cum arată acum satul Comarnici. În materialul de aproximativ 20 de minute, urcat pe canalul de YouTube „Călători prin România”, pot fi văzute casele dărăpănate și starea de degradare mai avansată sau mai puțin avansată, în funcție de cât timp a trecut de când oamenii le-au părăsit.

Cum se ajunge la satul părăsit

Calea de acces este destul de anevoioasă, după cum au relatat și cei doi vloggeri în materialul video. De unde se termină drumul asfaltat, se mai merge pe jos încă 15-20 de minute, pe cărări întortocheate, prin pădure. De altfel, accesul dificil o făcuse și pe bătrâna Maria Zăican să nu mai meargă în comună nici măcar pentru a-și ridica pensia.

În urmă cu cinci ani, când a apărut într-un interviu la Kanal D, femeia povestea că o nepoată îi aduce lunar pensia și în rest nu o vizitează nimeni. Vecinii au plecat din cauza alunecărilor de teren care le distrugeau gospodăriile, însă bătrâna a refuzat să își părăsească locuința și a trăit singură acolo timp de aproape două decenii, până când a acceptat să se mute cu fiica ei.

Urmăriți Impact.ro și pe