Locul absolut spectaculos descoperit de Ceaușescu în România. E unic în lume, ce se găsește doar aici

Ana-Maria Tudor 17.05.2023, 11:57
Locul absolut spectaculos descoperit de Ceaușescu în România. E unic în lume, ce se găsește doar aici

Munții Bucegi ascund, conform specialiștilor, numeroase secrete și legende, iar unul dintre ele este legat de Nicolae Ceaușescu. Se spune că președintele român a descoperit în acești munți un loc miraculos, cunoscut sub numele de „Izvorul Nemuririi”. Acest loc magic a fost supus unor studii la cererea sa. Potrivit tradiției, în această zonă ar exista cea mai pură apă din lume, iar acest aspect a stârnit interesul și fascinația multor persoane.

Nicolae Ceaușescu a descoperit locul misterios

Pe Valea Ialomiței, între Lacul Bolboci și Scropoasa, în Munții Bucegi, a fost descoperit în anul 1927 un izvor cu proprietăți miraculoase. Inițial, zvonurile despre acesta s-au răspândit de la persoană la persoană, iar ulterior specialiștii au intervenit pentru a investiga fenomenul. La acea vreme, locul era cunoscut sub denumirea de „Șapte izvoare”. Analizele efectuate de specialiștii români au confirmat că apa izvorului era de o calitate excepțională, având potențialul de a vindeca și de a oferi alinare. Cerând și părerea experților străini, aceștia s-au arătat uimiți de calitatea apei și de efectele sale benefice.

Numele locului a fost oferit de președintele Ceaușescu

Nicolae Ceaușescu a numit locul descoperit în Munții Bucegi „Izvorul Nemuririi”. Cu toate că acest loc nu a fost promovat și amintirile despre el au căzut în uitare de-a lungul anilor, după venirea comuniștilor la putere, Ceaușescu a luat la cunoștința despre izvorul cu puteri miraculoase și a dorit să afle tot ce se poate despre acest subiect. Președintele era atât de convins de calitățile apei de acolo încât bea doar apă provenită din acest izvor, păstrată în recipiente speciale. El a cerut instituției Hidroelectrica, care avea specialiști de top în domeniu, să efectueze mai multe teste în zonă, fiind convinși că apa din acel izvor era cea mai pură din lume, conform celor familiarizați cu cercetările.

În jurul anilor 1981-1982, unul dintre cercetătorii implicați în aceste studii, amintindu-și pentru observatornews.ro, a dezvăluit că apa izvorăște dintr-o grotă în care se află un imens lac subteran care nu a secat niciodată. Mai surprinzător, aceasta nu conține bacterii, nici azotați sau azotiți, fiind considerată cea mai pură din lume.

La acea vreme se credea că această sursă de apă este cunoscută de peste 2.000 de ani și se află într-o zonă inițiatică a dacilor, în Masivul Bucegi. Legendele vechi menționau despre existența unei ape din care Zamolxe însuși ar fi băut înainte de a deveni zeu.

„Lui Ceauşescu i-a sunat bine mai ales faptul că acolo s-ar afla zona nemuririi, adică un punct energetic pozitiv. Dosarele de la Șapte Izvoare au fost redeschise după ‘90, iar testele recente au arătat că informațiile lui Ceauşescu nu erau chiar departe de realitate”, susține Ion Olteanu, unul dintre cei care ar fi participat la analiza apei din „Izvorul Nemuririi” conform sursei citate.

Ce credeau specialiștii despre „Izvorul Nemuririi”

În ceea ce privește „Izvorul Nemuririi”, locul magic descoperit de Ceaușescu în România, la acea vreme, cercetătorii aveau două teorii care ar putea explica puritatea apei de acolo. Prima teorie sugera că puritatea apei ar putea fi rezultatul existenței unui câmp magnetic natural. Se consideră că ar fi practic imposibil ca apa să aibă o asemenea puritate, având în vedere că izvorăște dintr-o grotă și curge cu o mare viteză, deci existența unui câmp magnetic ar putea juca un rol important în acest sens. Însă, cea de a două teorie sugera existența unui zăcământ de argint pur în apropierea izvorului. Se spunea că în zona respectivă din Munții Bucegi ar exista câteva câmpuri de energie extrem de puternice, conform afirmațiilor mai multor specialiști în bioenergie. Cu toate acestea, informațiile nu au putut fi dovedite până în prezent.

 

Urmăriți Impact.ro și pe