Liviu Dragnea și Irina Tănase, vacanță în 2019 pe banii PSD de la stat. Drumul până în Maldive a costat 100.000 de lei

Andra Daoud 24.07.2022, 21:36
Liviu Dragnea și Irina Tănase, vacanță în 2019 pe banii PSD de la stat. Drumul până în Maldive a costat 100.000 de lei

Liviu Dragnea și Irina Tănase și-ar fi făcut o vacanță pe banii partidului, potrivit procurorilor DNA. Fostul lider PSD și partenera lui de la acea vreme au fost în vacanță în Maldive în ianuarie 2019 și, potrivit informațiilor dintr-un dosar aflat în lucru la DNA, o parte dintre cheltuielile pentru zbor au fost achitate cu bani din subvenția primită de PSD de la stat.

Liviu Dragnea și Irina Tănase au mers în vacanță pe banii partidului?

Ies la iveală noi detalii din trecutul lui Liviu Dragnea și al Irinei Tănase. Potrivit datelor din dosarul lui Mircea Drăghici, de la DNA, subvenția de la partid ar fi fost folosită de cei doi pentru a achita o parte din cheltuielile pentru vacanța din Maldive, de la începutul anului 2019. Procurorii DNA arată că, pe 2 ianuarie 2019, Liviu Dragnea, iubita sa de la acea vreme, Irina Tănase, și o prietenă a acesteia, au plecat în vacanță în Maldive.

Cei trei au decolat de la Sofia cu un avion privat, potrivit procurorilor. Au stat 18 zile în Maldive, iar la întoarcere au folosit aceeași aeronavă, cu care au zburat de la Istanbul la București. În dosarul DNA de la Tribunalul București, se arată că drumul ar fi costat 100.000 de lei, chiria avionului 93.000 de lei, iar costurile de degivrare s-au ridicat la 7.000 de lei. Procurorii spun că banii ar fi fost achitați din subvenția primită de PSD de la stat.

Femeia care a fost cu Irina Tănase și cu Liviu Dragnea în acea vacanță a fost audiată la DNA ca martor și a declarat că a făcut un credit pentru a achita costurile aeronavei: 10.000 de euro. Potrivit procurorilor DNA, și avioanele private cu care Liviu Dragnea s-a întors din Estonia și a plecat în Israel în 2018 ar fi fost achitate de PSD tot din subvenția de la stat.

Liviu Dragnea si Irina Tanase, vacanta in 2019 pe banii PSD de la stat. Drumul pana in Maldive a costat 100.000 de lei 2
Liviu Dragnea si Irina Tanase ar fi mers in vacanta pe banii partidului

Sumele decontate, mult mai mari decât ar fi trebuit

Potrivit documentelor de la Direcția Națională Anticorupție, agenția de turism a facturat de la PSD 166.422 de lei, cu 70.935 de lei mai mult decât banii plătiți proprietarului aeronavei. Potrivit procurorilor, PSD ar fi închiriat aeronava în condițiile în care Camera Deputaților și Senatul suportau oricum cheltuielile de întoarcere în țară.

Atunci când Liviu Dragnea s-a întors din Estonia, în avionul privat a fost și președintele Senatului de la acea vreme, Călin Popescu Tăriceanu. Și el a fost audiat la DNA ca martor. El a declarat că nu mai ține minte dacă a venit cu un avion privat sau de linie și nici dacă s-a aflat în aceeași aeronavă cu Liviu Dragnea.

Informațiile apar în dosarul pe numele fostului trezorier al PSD, Mircea Drăghici. Acesta și-a recunoscut faptele și a primit o pedeapsă de șase ani de închisoare. El mai are la activ o condamnare de cinci ani, pentru care se află deja în spatele gratiilor. PSD s-a constituit parte civilă în proces și solicită recuperarea a peste 700.000 de lei, bani cheltuiți ilegal.

Urmăriți Impact.ro și pe