Liviu Dragnea, declaraţie bombă despre Iohannis. Ce acuzaţii îi aduce fostul lider PSD preşedintelui

Iancu Andreea 17.07.2021, 10:09
Liviu Dragnea, declaraţie bombă despre Iohannis. Ce acuzaţii îi aduce fostul lider PSD preşedintelui

După ce a executat 2/3 din pedeapsa cu închisoarea de 3 ani și 6 luni, Liviu Dragnea a reușit să îi convingă pe magistrați să îl elibereze condiționat. Astfel, fostul lider PSD a scăpat de traiul în celula din penitenciarul Rahova și a început să aducă acuzații la adresa președintelui României. Liviu Dragnea a făcut recent o declarație incredibilă despre Klaus Iohannis, susținând că acesta s-ar fi aflat în spatele unor acțiuni de care membrul PSD s-a lovit în închisoare.

Liviu Dragnea, declarație incredibilă despre Klaus Iohannis. Ce spune fostul lider PSD despre președintele României

De aproximativ două zile, Liviu Dragnea a revenit în libertate, reușind să îi convingă pe judecători să îi aprobe cererea de eliberare condiționată. Însă politicianul a ieșit mai înverșunat decât ne așteptam din închisoare, acesta lansând acuzații dure la adresa mai multor persoane din politică. Astfel, Liviu Dragnea a decis să facă o declarație și despre Klaus Iohannis, președintele României fiind luat în vizor de fostul lider PSD, care încă susține că a executat pedeapsa cu închisoarea deși în opinia lui este nevinovat.

Dragnea a acuzat de-a lungul timpului abuzurile din partea șefilor penitenciarului Rahova, însă recent l-a inclus și pe președintele Iohannis în discuție. Acesta a declarat la ieșirea din închisoare că șeful statului s-ar fi aflat în spatele unor acțiuni, pe care președintele le-ar fi “comandat” pentru a-l sancționa pe Dragnea. Totul ar fi pornit de la un interviu pe care fostul lider PSD ar fi trebuit să îl susțină din închisoare. Cel care ar fi demascat faptul că Iohannis a împiedicat desfășurarea acestuia este fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu. Mărturisirea sa a fost făcută în fața avocatei, Flavia Teodosiu, cea care l-a apărat pe Liviu Dragnea pe parcursul procesului său.

Am avut aprobarea penitenciarului pentru interviul la Realitatea, am avut acces, mi s-a pus la dispoziţie toată tehnica penitenciarului, ora a fost stabilită de penitenciar. Cei care conduc penitenciarul Rahova astăzi trebuie să dea socoteală pentru toate abuzurile pe care le-au făcut (…). La mine a fost o comandă de sus, a fost o comandă foarte clară. Flavia (avocata Flavia Teodosiu – n.red.) mi-a spus că i-a spus Predoiu, când era ministrul Justiţiei, până să vină Stelică ăsta la Justiţie, că totul vine de la Iohannis, a arătat cu degetul Liviu Dragnea spre cei pe pe care îi acuză de abuzuri.

Liviu Dragnea, declarație despre Iohannis
Liviu Dragnea, la ieșirea din penitenciarul Rahova, după ce a fost eliberat condiționat

Cum reacționează Cătălin Predoiu după acuzațiile aduse de Dragnea

Declarațiile lui Liviu Dragnea au stârnit nemulțumiri în cazul lui Cătălin Predoiu, fostul ministrul al Justiție, care s-a aflat în funcție în perioada 4 noiembrie 2019 – 23 decembrie 2020, adică aproximativ durata în care Dragnea a fost încarcerat. Predoiu neagă vehement comentariile fostului lider PSD, explicând într-o postare pe contul său de Facebook că nu a fost implicat în dosarul de deținut al lui Liviu Dragnea.

Am luat act de declaraţia făcută la ieşirea din penitenciar de către Liviu Dragnea, condamnat penal recent liberat condiţionat, făcută la adresa subsemnatului şi o dezmint categoric. E o declaraţie incorectă, nu am fost interesat şi nu am făcut comentarii legate de niciun dosar al vreunui deţinut al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, inclusiv cel al lui Liviu Dragnea, a scris Predoiu, joi, pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe