Liviu Dragnea a ieșit din închisoare. Primele imagini și declarații din fața penitenciarului: ‘Abuzuri și umilință’

Ioana Bucur 15.07.2021, 17:33

După aproape doi ani și jumătate în spatele gratiilor, fostul lider al social-democraților este un om liber. Liviu Dragnea a ieșit din închisoare. Primele cuvinte rostite în fața jurnaliștilor i-au luat pe toți prin surprindere. Imagini și declarații din fața penitenciarului.

Liviu Dragnea a ieșit din închisoare

Liviu Dragnea a ieșit din închisoare. Fostul lider PSD a fost așteptat de jurnaliști, iubita sa, Irina, și un grup de susținători.

Imediat după ce a pășit în afara penitenciarului, Dragnea a fost înconjurat de jurnaliști, însă fostul politician avea o singură curiozitate: „Unde este Irina?”, a întrebat el. Abia după ce a primit un răspuns clar a acceptat să stea de vorbă cu reporterii care se înghesuiau să îi smulgă primele declarații, după doi ani și jumătate de detenție.

„A fost o perioadă doi ani şi două luni de suferinţă, abuzuri şi umilinţă. Cea mai mare partea a populaţiei a înţeles de ce a trebuit să ajung aici. Eu mă consider deţinut politic, pentru că am intrat nevinovat”, a afirmat el.

Liviu Dragnea nu a avut cuvinte de laudă pentru foștii săi colegi de partid, susținând că PSD a ajuns să fie condus de lași. El a mai precizat că își va câștiga existența lucrând la firma fiului său. Liviu Dragnea nu are interdicţii suplimentare faţă de cele stabilite la condamnarea sa, respectiv acelea de a fi ales şi de a ocupa funcţii publice, inclusv pe cea din care a comis faptele pentru care a fost condamnat, de preşedinte al CJ Teleorman.

Liviu Dragnea a ieșit din închisoare
Liviu Dragnea a ieșit din închisoare. Foto: INQUAM

„Este amanetat viitorul României cu asemenea datorii. Eu mă consider deţinut politic pentru că am intrat nevinovat. Mi se s-a cerut insistent să îmi recunosc vinovăţia, ceea ce eu nu am acceptat.

Din păcate. nu există opozitie. PSD a devenit un partid de operetă condus de oameni laşi. Cred că judecătorii din Giurgiu au avut curaj şi au rezistat la presiuni”, a continuat fostul lider PSD.

Despre întoarcerea în politică: „Dacă mai am cu cine şi dacă mai am pentru cine”

Cât despre o eventuală întoarcere pe scena politică, Dragnea a spus că o va face doar dacă „mai am cu cine și mai am pentru cine”. Întrebat cum a găsit PSD, Dragnea a spus: „Praf. Un partid fără personalitate”.

Fostul lider al Partidului Social Democrat își susține în continuare nevinovăția, declarând că dosarul său este o rușine.

„Dar DNA ce a înţeles? Să îi ancheteze pe cei care jefuiesc ţara. Discutăm de un jaf generalizat. Asta trebuie să facă DNA”, consideră Dragnea.

Urmăriți Impact.ro și pe