Liviu Dragnea, prima reacție din sala de judecată. Fostul lider PSD vrea să fie pus în libertate: ”Am muncit zilnic”

Ana Anitoiu 15.07.2021, 11:43
Liviu Dragnea, prima reacție din sala de judecată. Fostul lider PSD vrea să fie pus în libertate: ”Am muncit zilnic”

Liviu Dragnea a luat magistrații la rost, joi, când a fost audiat prin videoconferinţă de la Penitenciarul Rahova, unde fostul lider al PSD execută o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman. Tribunalul Giurgiu a rămas în pronunțare cu privire la cererea de eliberare condiționată pe care a formulat-o fostul lider al PSD.

Ce le-a cerut Liviu Dragnea judecătorilor

Mai exact, în timpul audierii prin videoconferință, Liviu Dragnea le-a cerut magistraților să îl elibereze condiționat, deoarece îndeplinește condițiile pentru ca solicitarea lui să fie admisă. Fostul lider PSD a spus că vrea să fie judecat conform legii.

”Am constatat din motivarea pe fond că eu am toate criteriile îndeplinite și nu pot fi eliberat, cum vine asta? Singura problemă e că am dat acel interviu cu instalația din penitenciar și chiar am avut o pedeapsă suplimentară. Nu puteam să am un comportament diferit față de cel avut dinainte de a ajunge aici. Cu decență și demnitate mi-am dus pedeapsa. Am muncit zilnic când mi s-a permis, am fost la cursuri, lunar am primit recompense, inclusiv iunie, iulie, să judecați conform legii și să admiteți cererea de eliberare condiționată”, a spus în fața judecătorilor Liviu Dragnea, care a cerut eliberarea condiționată încă din luna aprilie.

Liviu Dragnea, prima reactie din sala de judecata. Fostul lider PSD vrea sa fie pus in libertate
Liviu Dragnea

Liviu Dragnea, procese cu Penitenciarul Rahova

Fostul lider al PSD a câștigat mai multe procese cu Penitenciarul Rahova. Instanțele au stabilit că i-au fost încălcate unele drepturi, precum ce la muncă și la îngrijire medicală. Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă după ce Liviu Dragnea i-a acordat un interviu online fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu, în prezent jurnalist.

La data de 27 aprilie, cererea de eliberare condiţionată a lui Liviu Dragnea a fost respinsă de Judecătoria Sectorului 5. Fostul lider PSD a făcut o contestație ce a fost repsinsă de Tribunalul Bucureşti pe 27 mai. Motivarea a fost că ”din analiza coroborată a situaţiei personale a petentului, nu şi-a format convingerea că acesta a dat dovezi temeinice de îndreptare”.

Liviu Dragnea a deschis un proces la Curtea de Apel Bucureşti în care a cerut strămutarea de la Tribunalul Bucureşti la un alt tribunal din ţară a procesului referitor la eliberarea sa condiţionată. Fostul lider PSD a susținut că magistrații din Capitală nu pot fi imparţiali în judecarea cererii sale, pentru că au semnat o petiţie faţă de modificarea Legilor Justiţiei. În ciuda faptului că decizia Tribunalului Bucureşti era una definitivă, Curtea de Apel Bucureşti a desfiinţat-o, iar procesul a fost transferat la Giurgiu.

Urmăriți Impact.ro și pe