Listele țărilor cu risc epidemiologic, actualizate. Tot mai multe destinații preferate de români, pe ”galben” și ”roșu”

Stan Filon 08.08.2021, 13:20
Listele țărilor cu risc epidemiologic, actualizate. Tot mai multe destinații preferate de români, pe ”galben” și ”roșu”

Listele țărilor cu risc epidemiologic au fost actualizate, iar numărul celor de pe lista galbenă și roșie este în creștere! Ultimele intrate sunt Franța și Turcia, destinații importante de vacanță și pentru români. Aflați în rțndurile de mai jos ce trebuie să facă românii care se întorc din țările respective.

Listele țărilor cu risc epidemiologic, actualizate

Autoritățile au actualizat listele țărilor cu risc epidemiologic. Astfel, Franța a intrat pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic, iar românii care vin din această țară vor intra direct în carantină, de astăzi. Oamenii care se intră în țară venind din Turcia vor intra și ei în carantină, dacă nu sunt vaccinați și dacă nu prezintă un test negativ, după ce această țară a intrat pe lista galbenă a țărilor cu risc epidemiologic.

Franța a intrat pe lista roșie, de pe cea galbenă, cu o incidență de 4,1 și se alătura altor țări din Europa precum Spania, cu o incidență de 7,2 sau Portugalia cu 3,8. De asemenea, Cipru are o incidență foarte mare, de 12,4 și este a cincea țară de pe listă la numărul de infectări. Persoanele vaccinate care se întorc din aceste țări scapă de carantină.

Listele tarilor cu risc epidemiologic, actualizate
Listele tarilor cu risc epidemiologic, actualizate

Ce se întâmplă cu cei care se întorc din țari aflate pe lista galbenă

Trebuie specificat faptul că cei mici, cu vârsta sub 6 ani nu intră în carantină, nici cei care au vârste cuprinse între 6 și 16 ani, doar dacă au un test PCR negativ realizat cu 72 de ore înainte de intrarea în țară.

Pe lista galbenă a intrat Turcia, de pe lista verde, cu o incidență de 2,4. Aici mai regăsim țări precum Belgia, Israel, Statele Unite și Luxemburg. Cei care călătoresc din aceste țări scapă de carantină, dacă sunt vaccinați sau au un test negativ PCR realizat cu 72 de ore înainte. De asemenea, sunt scutite de la carantină și persoanele care stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul României.

Dar ce țări regăsim pe lista verde? Ei bine, românii care se întorc din Italia, Elveția, Austria, Bulgaria, Germania, Croația sau Ungaria nu vor intra în carantină.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...