Laura Codruța Kovesi bagă spaima în europeni. Decizii fără precedent

Andreea Bisinicu 18.10.2020, 13:25
Laura Codruța Kovesi bagă spaima în europeni. Decizii fără precedent

Laura Codruța Kovesi bagă spaima în europeni. Decizii fără precedent. Ce a declarat despre corupție te va pune pe gânduri.

Laura Codruța Kovesi a băgat spaima în europeni. Cum scăpăm de corupție

Laura Codruța Kovesi a băgat spaima în europeni. În aceste zile, Europa își intensifică eforturile de a combate corupția. Procuraturii europene investighează și folosesc proceduri de urmărire penală și judecată pentru infracțiuni împotriva bugetului UE, cum ar fi frauda.

La Conversația globală a Euronews, Laura Codruța Kovesi a vorbit despre ce planuri are pentru a proteja fondurile europene. Binențeles, Kovesi a vorbit și corupția care există în majoritatea țărilor, nu doar a celor din Uniunea Europeană.

Laura Codruța Kovesi bagă spaima în europeni. Decizii fără precedent
Laura Codruța Kovesi bagă spaima în europeni. Decizii fără precedent

„Dacă vorbim despre noua propunere de buget, trebuie să ținem cont de câteva reguli simple. Mai mulți bani, mai multă flexibilitate, mai puține reguli. Există un risc mai mare de a comite mai multe infracțiuni de fraudă în aceste fonduri. Parchetul European va face parte din soluție, dar nu singura soluție. Există mai multe instituții din Uniunea Europeană care trebuie să participe la acest efort comun de prevenire și combatere a fraudei cu fonduri financiare”, a declarat Laura Codruța Kovesi pentru Euronews.

Laura Codruța Kovesi bagă spaima în europeni. Care sunt cele mai corupte țări

Kovesi susține faptul că nivelul ridicat al corupției depinde de cât de mult se implică autoritățile în rezolvarea problemelor din statul respectiv.

„Dacă vorbim despre corupție, aceasta există în aproape toate țările și nu numai în țările Uniunii Europene. Totuși, dacă vorbim despre amploarea corupției în diferite state, depinde într-adevăr de nivelul de implicare al autorităților locale. Acestea fiind spuse, nu putem confirma că aceste țări sunt foarte corupte sau că altele sunt libere de corupție.”, a continuat Laura Codruța Kovesi, conform Playtech.

https://www.youtube.com/watch?v=aycTsARA3i0&feature=emb_title

Procurorul-șef al Parchetului European a enumerat câteva state în care există corupție. Aici, Kovesi a amintit de Suedia, Danemarca și Irlanda, pe lângă Ungaria și Polonia.

Laura Codruța Kovesi a promis că va investiga infracțiunile care au loc în aceste state și pedepsirea cetățenilor care comit asemenea acte de corupție pe teritoriul statului din care fac parte.

„Mereu am crezut că aceste atacuri au fost îndreptate nu numai împotriva mea. Și împotriva tuturor procurorilor și a eficienței acestora. Toate sunt un criteriu de evaluare a calității și eficienței muncii pe care o facem. Deci, mă aștept să văd atacuri împotriva instituțiile și procurorii noștri. Dar cred că experiența mea anterioară a fost o pregătire bună pentru ceea ce va urma. Sunt sigur că vom forma o echipă foarte bună împreună cu toți procurorii europeni, nu voi fi singur în această luptă. va avea o întreagă echipă care lucrează în EPPO și sper că activitatea noastră va avea un impact pozitiv. De asemenea, sunt sigur că vor urma astfel de atacuri, dar sunt pregătit și sunt convins că și colegii mei vor fi gata.”, a conchis Laura Codruța Koves, pentru Euronews

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe