La ce oră se închid magazinele Penny în weekend și în cursul săptămânii pe durata celor 30 zile când sunt valabile noile restricții. Programul complet de funcționare

Emanuela Pană 25.10.2021, 18:23
La ce oră se închid magazinele Penny în weekend și în cursul săptămânii pe durata celor 30 zile când sunt valabile noile restricții. Programul complet de funcționare

Noile reguli și restricții intră în vigoare în România începând de astăzi, 25 octombrie, pe fondul exploziei cazurilor de COVID-19. Carantina de noapte este instituită între orele 22:00 și 5:00, iar magazinele, restaurantele și cafenelele vor închide mai devreme. Unele supermarketuri și hypermarketuri au aplicat deja programul redus, spre nemulțumirea unora dintre clienți. Află în continuare programul de funcționare al magazinelor Penny, atât de weekend, cât și în cursul săptămânii.

Programul magazinelor Penny pe durata restricțiilor

Noi restricții intră în vigoare începând de astăzi în țara noastră, după ce Guvernul a aprobat modificarea hotărârii privind prelungirea stării de alertă. Pe fondul creșterii alarmante a numărului de infectați, autoritățile au stabliti măsuri suplimentare de control a pandemiei de COVID-19, prin care se interzice, pentru o perioadă de 30 de zile, organizarea evenimentelor private, masca de protecție devene obligatorie atât în spațiile închise, cât și în cele deschise, iar pentru multe activități va fi necesar certificatul de vaccinare sau de trecere prin boală. Acesta va fi solicitat, de asemenea, la intrarea în instituțiile publice.

Autoritățile au decis, totodată, ca programul magazinelor să fie scurtat începând de azi, 25 octombrie. Regula se aplică atât în cazul supermarketurilor ca Auchan, Carrefour, Kaufland, Cora, Lidl sau Mega Image, cât și în cazul magazinelor mici, „de cartier“ și este valabilă timp de o lună.

Foarte multe persoane aleg să meargă la cumpărături în weekend sau după terminarea programului de muncă, iar pentru a nu avea parte de surprize neplăcute este important să cunoști noul program de funcționare al magazinelor, după intrarea în vigoare a restricțiilor. Prin urmare, dacă nu ești sigur care e intervalul orar în care vor fi deschise magazinele Penny, acest material te va lămuri.

Magazinele Penny din România își deschid ușile pentru clienți începând cu ora 07:30, excepție făcând ziua de duminică, când programul magazinelor începe la ora 08:00, și vor închide, potrivit măsurilor intrate în vigoare, cu o oră mai devreme, respectiv ora 21:00, asemenea tuturor magazinelor din țară.

Citește și: De ce pentru biserici nu sunt valabile restricţiile. Explicaţia oferită de Arafat, una uluitoare

Cum vor funcționa lucrurile în următoarele 30 de zile

Indiferent că vorbim despre cele cinci zile lucrătoare sau despre weekend, magazinele Penny vor închide așadar la ora 21:00. La o oră după închiderea acestora intră în vigoare carantina de noapte, valabilă de la 22:00 la 5:00 dimineața.

Programul de funcționare al magazinelor Penny pe durata restricțiilor
Programul de funcționare al magazinelor Penny pe durata restricțiilor

În timpul acesteia se vor putea deplasa nestingherite doar persoanele vaccinate. Cei care se deplasează în interes de serviciu în intervalul mai sus menționat trebuie să aibă asupra lor o adeverință de la angajator, completată și semnată, iar persoanele nevaccinate care ies din casă pentru motive întemeiate (vaccinarea, îngrijirea sau însoțirea copilului, asistența persoanelor în vârstă sau bolnave sau celor cu dizabilități ori în cazul unui deces al unui membru de familie) trebuie să aibă asupra lor o declarație pe propria răspundere completată și semnată.

Ce prevede decizia CNSU:

 • Art.1 – (1) Se propune interzicerea desfășurării activității operatorilor economici care activează în domeniul comerțului/prestărilor de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, indiferent de rata de incidență cumulată la 14 zile, pentru o perioadă de 30 zile, în intervalul orar 21,00-05,00. Între orele 21,00-05,00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.
 • (2) Măsura prevăzută la alin. (1) se aplică și activităților sau evenimentelor organizate și desfășurate de persoanele fizice, operatorii economici, instituțiile publice în următoarele domenii:
 • a) instituții muzeale, biblioteci, librării, cinematografe, studiouri de producție de film și audiovizuală, instituții de spectacole și/sau concerte, școli populare de artă și meserii, organizate și desfășurate în spații închise sau deschise;
 • b) săli de sport și/sau fitness;
 • c) jocuri de noroc;
 • d) piscine interioare;
 • e) locuri de joacă pentru copii;
 • f) săli de jocuri;
 • g) târguri, bâlciuri, talciocuri.
 • (3) Activitatea cu publicul a operatorilor economici prevăzuți la alin. (1) care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor, etc., în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 05,00-21,00.
 • (4) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care activează în domeniul comerțului/prestărilor de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, prevăzuți la alin. (1), cu excepția celor prevăzuți la alin. (3), se desfășoară până la capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 05,00-21,00.
 • (5) Organizarea și desfășurarea activităților prevăzute la alin. (2) este permisă, în intervalul orar 05,00-21,00, până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.
 • (6) Prin excepție de la prevederile alin. (1), (2), (3) și (4), unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum și operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane și rutier de mărfuri își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.
 • Art.2 – (1) Se propune interzicerea activității în baruri, cluburi și discoteci.

 

Urmăriți Impact.ro și pe