La 15 ani de la moartea ei, fratele Laurei Stoica face dezvăluiri incredibile. „Se simţea protejată” (exclusiv)

Iancu Andreea 09.03.2021, 14:46
La 15 ani de la moartea ei, fratele Laurei Stoica face dezvăluiri incredibile. „Se simţea protejată” (exclusiv)

Drama inconfundabilei cântărețe, cu o voce specială, încă stârnește emoție în rândul celor care i-au ascultat muzica și care au cunoscut-o pe artistă. Astăzi, la 15 ani de când celebra cântăreața a rock-ului românesc s-a stins, fratele Laurei Stoica vine cu dezvăluiri inedite. Acesta povestește mai multe momente din perioada în care artista era în viață.

S-au scurs 15 ani de când Laura Stoica, artista cu o voce inconfundabilă, a plecat dintre noi

Ziua de 9 martie rememorează an de an clipele tragice prin care familia și cunoscuții Laurei Stoica au trecut după ce artista a sfârșit în urma unui accident de circulație. Laura și iubitul său, Cristian Mărgescu, se întorceau de la un spectacol susținut la Casa de Cultură din Urziceni când pe șosea s-a produs tragedia. Din păcate, cele două suflete au fost urmate de cea a copilului nenăscut, aflat în pântecele artistei, către o altă lume, în anul 2006.

În ciuda finalul abrupt al artistei, Laura Stoica va rămâne acea prezență frumoasă, optimistă, care iubea muzica și teatrul. După ce a avut parte de mai multe eșecuri pe scena Festivalului Mamaia, artista a reușit să se facă remarcată după a patra încercare, în 1990, cu piesa „Dă, Doamne, cântec”, o melodie compusă de Viorel Gavrilă și semnată de Eugen Rotaru. Însă una dintre piesele emblematice ale cântăreței rămâne „Un actor grăbit”, după o colaborare a Laurei cu Marius Țeicu și compozitorul Bogdan Cristinoiu, împreună cu textierul Andreea Andrei.

Ulterior, pasiunea pentru artă i-a îndrumat pașii cântăreței către teatru. Acesta este și motivul pentru care talentul său a fost aprofundat în cadrul Facultății, pe care a terminat-o în anul 2000. Debutul pe scena teatrului l-a avut la Nottara, în 1999, în piesa „Azilul de noapte”, a lui Maxim Gorki. Însă, în ciuda vocii și talentului artistei, Laura Stoica avea să cunoască declinul muzical. Fratele regretatei artiste explica faptul că albumul „Vino” al surorii sale nu a mai ajuns să vadă lumina zilei.

În perioada respectivă, n-a găsit absolut nici un producător care să vrea să-i scoată acest album. Cel care i-a fost alături o perioadă destul de lungă a fost domnul Aurel Mitran. I-a fost chiar impresar. I-a îndrumat foarte mult pașii în domeniul acesta. Dânsul i-a produs albumul, l-a finanțat. Și, pentru că n-a găsit pe nimeni să-l scoată mai departe, care să-l masterizeze, l-a ținut până când Laura n-a mai fost, povestea Alexandru Stoica.

Alex Stoica, fratele Laurei
Alex Stoica, fratele Laurei

Fratele Laurei Stoica, dezvăluiri incredibile despre viața alături de regretata cântăreață

Alexandru Stoica, fratele Laurei Stoica, a vorbit în cadrul unui interviu acordat pentru playtech.ro, în exclusivitate, despre perioada frumoasă a copilăriei. Alături de Laura, Alex a petrecut momente unice, de care își amintește cu multă plăcere. Cei doi s-au înțeles de minune, el bucurându-se de firea comunicativă a artistei, care atrăgea mulți prieteni în grup, iar ea de siguranța pe care o simțea alături de fratele său.

Da, am avut o copilărie frumoasă. Fiind 3 fraţi, nu ne-am plictisit niciodată. Amintiri sunt multe. Eu am copilărit cu Laura până la 6 ani, la bunicii din partea mamei. Acolo eram foarte alintaţi de familie, de bunici, de unchii şi mătuşile noastre care veneau foarte des pe la bunici. Eram răsfăţaţi şi în centrul atenţiei mereu. Dacă Laura dorea să i se facă poze, mă lua de mână şi împreună îl rugăm pe unchiul nostru Titi (fratele cel mai mic al mamei), să ne fotografieze. Laurei îi plăcea să meargă cu mine prin oraş la plimbare şi să mă ţină de braţ, se simţea protejată şi asta îmi plăcea şi mie pentru că o cunoştea foarte multă lume şi avea mulţi prieteni şi prietene. Era o fire foarte comunicativă şi veselă, își amintește cu nostalgie bărbatul.

Și pentru că sentimentele puternice s-au păstrat chiar și dincolo de viața fizică, Alex Stoica are grijă ca vocea Laurei să fie în continuare auzită. Acesta se implică în organizarea unui festival care poartă numele solistei, dar și de producerea unor materiale cu piesele care au făcut-o celebră pe sora sa.

Până acum am reuşit să facem două ediţii ale Festivalului ”Laura Stoica”. Am reuşit să dau publicului un album ce nu fusese lansat când Laura era încă fizic printre noi, acesta se numeşte “Vino”. În curând, împreună cu un vechi şi bun prieten Cătălin Muraru de la Roton, vom lansa un CD de colecţie cu melodii cunoscute şi mai puţin cunoscute şi difuzate. Vă las să le descoperiţi singuri. Nu vă pot spune o dată de lansare deoarece încă nu a fost stabilită, însă sper să fie în această lună. Urmăriţi pe Facebook ”Alexandru Fundaţia Laura Stoica” şi veţi afla de acolo toate noutăţile, a mai menționat fratele Laurei pentru sursa citată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...