Kylian Mbappe, record istoric în prima ligă din Franța. După câte secunde a marcat starul de la PSG VIDEO

Gabriel Peneș 22.08.2022, 12:59
Kylian Mbappe, record istoric în prima ligă din Franța. După câte secunde a marcat starul de la PSG VIDEO

Kylian Mbappe, record istoric în prima ligă din Franța. Atacantul francez de la PSG a contribuit decisiv la victoria echipei sale în etapa a 3-a din Ligue 1. Campioana din Hexagon a distrus-o cu 7-1, în deplasare, pe Lille. Starul de 23 de ani a reușit un hattrick. Dar primul gol marcat de Mbappe a fost o adevărată bijuterie, inclusiv prin rapiditatea cu care a fost înscris la capătul unei faze pornită de la „dușmanii” săi din vestiar, Neymar și Messi.

Kylian Mbappe, record istoric în prima ligă din Franța

Kylian Mbappe, record istoric în prima ligă din Franța. Campioana Franței a început în trombă noua ediție de League 1. După trei etape, formația pariziană a înscris nu mai puțin de 17 goluri, primind doar 3. În ultimul meci, PSG a trecut cu 7-1, în deplasare, de Lille.

Partida a fost marcată de golul incredibil, marcat după doar 8 secunde de la începutul meciului, de către Mbappe. Conform datelor Opta, ce se ocupă de statistică, este cel mai rapid marcat vreodată în campionatul Franței, Mbappe egalând performanța deținută de Michel Rio, care a reușit un gol la fel de rapid, în februarie 1992, pentru Caen, într-un meci contra celor de Cannes. Dar golul lui Mbappe a fost și o bijuterie de eficiență datorată și lui Naymar și, mai ales, Messi.

Kyliam Mbappe, record istoric în prima ligă din Franța. După câte secunde a marcat starul de la PSG VIDEO
Tripleta Mbappe- Messi-Neymar și-a dovedit valoarea prin eficiența combinației ce a dus la golul marcat de francez după doar câteva secunde de la startul partidei cu Lille

După câte secunde a marcat starul de la PSG

Mbappe a reușit trei goluri în partida cu Lille, celelalte aparținându-le lui Neymar, o „dublă”, Messi și Hakimi. Cu cele trei reușite, atacantul francez a devenit cel mai bun marcator din secolul 21 din campionatul Franței. El a adunat 139 de goluri, cu unul mai mult decât uruguayanul Edinson Cavani, care înscrisese 138 în cele șapte sezoane (2013 -2020) jucate tot pentru parizieni.

Mbappe a beneficiat, însă, de pasa genială a lui Messi, după ce Neymar a pus mingea în joc de la centrul terenului. Argentinianul a găsit traseul perfect pentru a pune în valoare fuleul lui Mbappe care a lobat mingea pentru portarul advers. Reușita este cu atât mai importantă cu cât în ultima vreme s-a vorbit tot mai mult despre tensiuni mari în vestiarul PSG între cele strei superstaruri.

Mbappe de 23 de ani a avut un conflict recent cu Neymar (30 de ani), în cadrul meciului cu Montpellier, scor 5-2, din etapa trecută. Mbappe  a ratat o lovitură de pedeapsă în minutul 23 și a vrut să se revanșeze pe finalul primei reprize, când parizienii au beneficiat de un nou penalty. Doar că Neymar nu i-a acordat această șansă și a „arestat” mingea, sub privirile nemulțumite ale lui Mbappe. Iar camerele de luat vederi au surprins frustrarea campionului mondial.

Mai mult, Messi i-a ținut partea prietenului său brazilian, a dezvăluit Daily Mirror, lucru ce l-a deranjat vizibil pe Mbappe. Mai mult, publicația braziliană TNT Sports a investigat cearta dintre Neymar și Mbappe și a aflat că cei doi au avut un conflict aprins în vestiar după meciul cu Montpellier. Colegii lor au fost nevoiți să îi despartă, pentru ca lucrurile să nu degenereze. După reușita fenomenală din partida cu Lille, poate că lucrurile se vor calma între cei trei mari jucători.

https://www.youtube.com/watch?v=r2PXZvHMKoY

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....