Neymar, Messi și Mbappe, ar putea să nu mai joace în nocturnă. Francezii vor să facă economie de energie și se pregătesc să interzică evenimentele programate la ore târzii

Sorin Barbu 27.07.2022, 16:25
Neymar, Messi și Mbappe, ar putea să nu mai joace în nocturnă. Francezii vor să facă economie de energie și se pregătesc să interzică evenimentele programate la ore târzii

Criza energetică va lovi foarte dur și sportul. Autoritățile franceze se gândesc să interzică evenimentele care se desfășoară în nocturnă pentru a face economie. Cele mai afectate de această decizie, care ar putea fi implementată încă din această iarnă, vor fi partidele de fotbal și rugby. În Franța există o mulțime de critici și legate de cursele de Formula 1, despre care se spune că poluează foarte mult.

Autoritățile franceze vor să interzică evenimentele care se desfășoară în nocturnă

Europa se pregătește de o iarnă foarte grea. Resursele energetice sunt tot mai puține și tot mai scumpe, așa că autoritățile din mai multe țări gândesc strategii prin care să reducă drastic consumul. În Franța au ajuns chiar și la sport. Ministrului Sportului din această țară, Amélie Oudéa-Castera, a confirmat că s-ar putea interzice, pe timp de iarnă, toate competițiile sportive care se desfășoară la lumina reflectoarelor.

„Aceasta este una dintre opțiunile pe care le avem”, a declarat politicianul francez, fostă jucătoare de tenis, într-un răspuns oferit pentru as.com. Planul a fost dezbătut în Adunarea Națională, dar nu s-a luat încă o decizie, din cauza uriașelor implicații și a semnalului pe care l-ar transmite o astel de măsură radicală.

Jurnaliștii scriu că executivul francez lucrează intens la un „plan de adaptare a practicii sportive la schimbările climatice”. Ideea principală este să se consume cât mai puțină energie, mai ales pe timp de iarnă.

Jurnaliștii francezi au făcut o analiză și au ajuns la concluzia că dacă această măsură va fi implementată, partidele de fotbal, din mai multe ligi, dar și cele de rugby ar fi foarte afectate.

„Alături de Christophe Béchu (n.r. ministrul Tranziției Ecologice și Coeziunii Teritoriale), am decis să luăm taurul de coarne. Avem nevoie de eforturi susținute pe întreg teritoriul și de securitate pentru jucători”, a mărturisit Amélie Oudéa-Castera.

Mai mulți specialiști au spus că și cursa de Formula 1 ar putea să aibă probleme, din cauza emisiilor de carbon. „Motorsportul în sine este în pragul tranziției ecologice”, a declarat Amélie Oudéa-Castera, încercând astfel să apere „Marele Circ”.

Primul eșalon al fotbalului din Franța, Ligue 1, va începe pe 5 august, cu meciul dintre Lyon și AC Ajaccio.

Urmăriți Impact.ro și pe