Kremlinul nu exclude preluarea controlului asupra orașelor ucrainene. „SUA și UE împingeau Rusia să asalteze marile urbe”

Beatrice Dumitru 14.03.2022, 15:12
Kremlinul nu exclude preluarea controlului asupra orașelor ucrainene. „SUA și UE împingeau Rusia să asalteze marile urbe”

Rusia a declanșat războiul din Ucraina, pe care Vladimir Putin îl numește o „acțiune militară specială” pentru a „demilitariza și denazifica” această țară. La 19 zile de la invazie, Kremlinul a spus că nu exclude preluarea controlului asupra orașelor ucrainene mari. În acest context, Volodimir Zelenski a discutat cu Joe Biden și i-a cerut să dicteze mai multe sancțiuni împotriva Rusiei.

Moscova ar putea prelua controlul asupra marilor orașe

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Moscova a plănuit să evite victimele civile, iar Vladimir Putin a cerut să fie oprite atacurile asupra orașelor mari, inclusiv asupra Kievului. Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, dar după 19 zile de război nu a cucerit niciun oraș cheie.

Potrvit declarațiilor difuzate la Rossiya 24 TV, oficialul rus spune că războiul urban va „duce în mod inevitabil la un număr mare de victime în rândul civililor”, dar nu exclude ca Moscova să preia controlul asupra marilor orașe ale Ucrainei.

Kremlinul nu exclude preluarea controlului asupra orașelor ucrainene. „SUA și UE împingeau Rusia să asalteze marile urbe”
Atacurile forțelor ruse au distrus orașele Ucrainei.

Vladimir Putin a dat ordin să fie oprit orice atac asupra orașelor mari, deoarece pierderile civile ar fi mari. Dar, Ministerul Apărării, deși asigură siguranța maximă a populației pașnice, nu exclude această posibilitate. de a prelua controlul deplin a orașelor mari, cu excepția zonelor folosite pentru evacuări umanitare”, a declarat Dmitri Peskov, citat de BBC.

„SUA și UE împingeau Rusia să asalteze marile orașe”

Acesta a mai afirmat că oficialii americani și UE „împingeau Rusia să asalteze marile orașe din Ucraina, cu scopul de a atribui țării noastră responsabilitatea pentru moartea civililor”.

Credem că o astfel de poziție este provocatoare”, adaugă el.

Pe fondul atacurilor masive ale forțelor ruse, președintele Volodimir Zelenski a avut o nouă convorbire cu Joe Biden și i-a cerut, în mod special, să imopună mai multe sancțiuni Rusiei, pentru a pune presiune pe Vladimir Putin. De asemenea, i-a cerut să depună eforturi suplimentare pentru a opri Moscova de la comerțul internațional și de a lua și alte măsuri împotriva elitei ruse, scrie CNN.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...