Kovesi, ironizată de Tăriceanu: „Este bună ca mâna dreaptă a lui Putin”

vali 04.03.2019, 10:22
Kovesi, ironizată de Tăriceanu: „Este bună ca mâna dreaptă a lui Putin”

Călin Popescu Tăriceanu, Preşedintele Senatului, crede că cel mai potrivit loc pentru Kovesi ar fi alături de Putin ca „mână lui dreaptă”. Iar despre calitățile profesionale ale acesteia spune că ar fi execrabile.

De asemnea, Tăriceanu susține sus și tare că Kovesi nu a fost supusă niciunui interviu care să-i evalueze calităţile profesionale, ci a fost vorba doar de un vot politic.

„Doamna Kovesi nu a fost supusă unui interviu care să-i evalueze calităţile profesionale. Acolo în special în comisia LIBE, dar şi în cealaltă comisie de control bugetar s-a dat un vot politic. E foarte interesant că noi primim sfaturi de la partenerii noştri să nu amestecăm politicul în justiţie. Votul de la Bruxelles a fost un vot politic. S-a mobilizat grupul PPE, care e cel mai mare grup din Parlamentul European să îi dea un vot favorabil lui Kovesi. Pentru mine are valabilitate cât poate să fie votul politic. Deci votul politic nu se dă pe considerente profesionale,că nu i-a pus nimeni întrebări legate de cunoştinţele de drept, de drept constituţional, de Drept European, de funcţionare a instituţiilor”, a declarat Tăriceanu.

Însă, după toate declarațiile acide pe care le-a făcut, Tăriceanu a mai adăugat că nu ar ava nicio problemă dacă Laura Codruţa Kovesi va ajunge procuror general european. Asta pentru că, „nu o să poată să facă tumbele pe care le-a făcut aici”, cel puțin așa crede Tăriceanu.

„Eu nu am o problemă foarte mare cu doamna Kovesi, dacă ajunge procuror general european că acolo nu o să poată să facă tumbele pe care le-a făcut pe aici, nu o să poată să dea dispoziţii procurilor să-l înhaţe pe ăla, că aia sunt oameni cu experienţă şi cu scaun la cap. Dar în fine e o miză care mie mi se pare că nu e… Nu ştiu dacă va ajunge şi nici nu mă interesează, să facă ce vrea dacă atâta cred ăştia de la Parlamentul european, ăsta e orizontul lor”, a mai declarat Tăriceanu.

În ceea ce prevesc calitățile profesionale ale lui Kovesi, Tăriceanu a afirmat în mod ironic că s-ar potrivi mai bine alături de Vladimir Putin, „ca mâna dreaptă” a acestuia.

„România nu o să stea pe loc sau o să avanseze mai mult sau mai puţin din cauza doamnei Kovesi, asta e pentru manifestaţiile de stradă, e subiect foarte bun. După ceea ce a făcut în România ca procuror eu am o părere absolut execrabilă despre calităţile ei profesionale în primul şi în primul rând şi despre modul în care înţelege relaţia între instituţii şi cetăţean. Ca să fiu clar, modul defectuos în care înţelege relaţia între instituţii şi cetăţean. Este bună de procuror de Putin, de mâna dreaptă a lui Putin, e foarte bună, acolo ar face treabă excelentă”, a afirmat Tăriceanu.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe