Klaus Iohannis refuză confruntarea cu Viorica Dăncilă înainte de turul 2 al alegerilor prezidențiale. Care este motivul

Diana Radu 12.11.2019, 12:08
Klaus Iohannis refuză confruntarea cu Viorica Dăncilă înainte de turul 2 al alegerilor prezidențiale. Care este motivul

Klaus Iohannis, candidatul la alegerile prezidențiale susținut de PNL, refuză dezbaterea electorală cu Viorica Dăncilă înainte de turul 2 de scrutin al alegerilor. Motivul? Iohannis refuză acest dialog, deoarece nici PSD-ul nu a fost dispus să discute ani de-a rândul cu președintele României în legătură cu probleme mai importante cu care s-a confruntat țara noastră, potrivit șefului de campanie al candidatului PNL, Dan Motreanu.

De ce refuză Klaus Iohannis confruntarea cu Viorica Dăncilă?

Iohannis refuză dialogul cu Viorica Dăncilă, argumentând că vrea să se concentreze pe întâlnirile cu alegătorii
Iohannis refuză dialogul cu Viorica Dăncilă, argumentând că vrea să se concentreze pe întâlnirile cu alegătorii

Klaus Iohannis a luptat să scape România de PSD și de guvernul Dăncilă. Au fost multe momente în care Viorica Dancilă a refuzat dialogul instituțional cu președintele, deși acesta era foarte necesar în funcționarea statului. (…) Au fost nenumărate cazuri în care PSD ar fi trebuit să permită dezbateri politice și le-a refuzat.

Abia acum, PSD cere dezbatere, ca și cum nu ar fi cunoscute toate pozițiile politice exprimate de fiecare candidat în parte și în ce mod a servit interesul public. Este un tertip ieftin de campanie și ne dăm seama cu toții că nimic nou nu s-ar putea decanta dintr-o astfel de discuție. Alta ar fi fost, însă, situația dacă aveam un tur doi fără PSD. Acest partid nu are cultura dialogului și a făcut atât de mult rău României și democrației”, a scris Dan Motreanu pe Facebook.

Cu alte cuvinte, șeful de campanie al candidatului PNL la alegerile prezidențiale, spune că șeful statului își va îndrepta toată atenția către cetățeni, deoarece ”ei sunt cei care votează”, ci nu spre dialoguri inutile cu contracandidatul său.

România normală este și România în care ai ocazia să te întâlnești față în față cu cel pe care urmează să-l votezi. Din acest motiv vom avea în țară, în aproape toate zilele rămase din campania electorală pentru turul doi, întâlniri cu cetățenii și președintele Klaus Iohannis”, a mai scris Dan Motreanu pe rețeaua de socializare.

Cum a arătat dezbaterea lui Klaus Iohannis cu Victor Ponta în 2014

La alegerile prezidențiale din 2014, Klaus Iohannis îl invita pe Victor Ponta la o dezbatere publică
La alegerile prezidențiale din 2014, Klaus Iohannis îl invita pe Victor Ponta la o dezbatere publică

Dacă acum Klau Iohannis refuză o confruntare electorală, nu la fel au stat lucrurile și în 2014 atunci când Iohannis l-a invitat insistent pe Victor Ponta la o dezbatere electorală. Mai mult, atunci, Ponta era cel care refuza un astfel de dialog, iar Iohannis îi trasmitea pe atunci „să renunţe de urgenţă la asemenea tertipuri şi să aibă curajul să îşi asume o confruntare de idei corectă.”

”Solicit în mod public candidatului Victor Ponta să renunțe de urgență la asemenea tertipuri și să aibă curajul să își asume o confruntare de idei corectă, în care niciunul dintre noi nu pornește cu un avantaj ilegitim. Îi cer premierului să mandateze echipa sa de campanie să poarte negocieri cu membrii staff-ului meu pentru a stabili cât mai rapid condițiile de desfășurare a unei dezbateri reale, din care electoratul să poată înțelege care este viziunea fiecărui candidat pentru viitorul României”, scria Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook în anul 2014.

În cele din urmă, dezbaterea Ponta – Iohannis a avut loc, iar actualul șef de stat a ieșit șifonat din confruntare, dar s-a ales cu postul de la Palatul Cotroceni în urma alegerilor.

Urmăriți Impact.ro și pe