Klaus Iohannis, decizie radicală după primul tur al alegerilor prezidențiale. Ce a putut să spună despre Dăncilă

Raluca Juncu 13.11.2019, 18:21
Klaus Iohannis, decizie radicală după primul tur al alegerilor prezidențiale. Ce a putut să spună despre Dăncilă
Klaus Iohannis susține la momentul transmiterii acestei știri o conferință de presă la sediul PNL. Este prima sa conferință de presă care are loc în campania electorală și prima, totodată, susținută în afara Administrației Prezidențiale. Conferința a început la ora 18:00. Iată ce a declarat președintele României, Klaus Iohannis:

Ce a declarat Klaus Iohannis?

„Cred că este momentul să stăm și să analizăm puțin ce s-a întâmplat respectiv ce credem să s-ar putea întâmpla în viitor. În privința alegerilor sunt foarte mulțumit și mulțumesc românilor care au venit în număr mare vot, mulțumesc și diasporei care s-a mobilizat într un mod exemplar. Cred că au beneficiat de condiții mult mai bune, și la insistențele mele s-a modificat legislația, au avut mai multe zile la dispoziție și mai multe secții de votare.
Aduc o mulțumire specială tuturor românilor careu m-au votat pe mine.
Noul guvern condus de Ludovic Orban a organizat impecabil partea care le revine lor. Nu am avut incidente notabile.
Ce spune Klaus Iohannis despre fosta guvernare PSD?
Ce spune Klaus Iohannis despre fosta guvernare PSD?

 

A fost o victotrie pentru mine și o înfrângere pentru PSD. A fost cel mai prost scor pentru PSD din istoria acestui partid care de 30 de ani este o piedică în dezvoltarea României. Dar în ultimii 3 ani de când guvernează au reușit să ne ducă pe toți într-o stare aproape de disperare.
PSD a guvernat prost și a încercat să acapareze justiția. Au încercat să legifereze justiția pentru hoți și să au atacat firmele private, au atacat tot ce a funcționat în România.
Românii le-au dat și câteva lecții pesediștilor. Așa ajungem la ce s-a întâmplat mai recent. Suntem în curs de realizare a ceea ce am numit România noramală, primul pas semnificativ s-a făcut în mai, la europarlamentare și la referendum atunci. Împreună cu românii am spus stop atunci.

 Nici Parlamentul nu i-a mai răbdat, când PSD a plecat de la guvernare.

Și la finalul mandatului am dovedit că pot să opresc PSD.

Ce spune Iohannis despre refuzul de a participa la o dezbatere electorală?

„E o conferință de presă, nu asta este dezbaterea. De ce nu accept o dezbatere cu candidata PSD? Acum câteva minute am spus câteva lucruri despre PSD.

Doamna Vasilica Viorica Dăncilă, fost prim-ministru dat jos prin moțiune de cenzură, a fost parte activă a tututor mârlăniilor pesediste, a sprijinit activ tentativele de acaparare a justiției. Asta a fost ușor de văzut, a fost o persoană foartă activă în a guverna împotriva românilor.

Dăncilă vs Klaus Iohannis. Războiul continuă.
Dăncilă vs Klaus Iohannis. Războiul continuă.

Doamna Dăncilă, reprezentata unui partid antidemocratic, nereformat, care a guvernat împotriva românilor și acum în campanie electorală mimează candidatul democrat și se așteaptă să fie tratată cu mare mare respect.

Nu accept o dezbatere cu astfel de persoană care reprezinta tot ce este mai rău în politica ultimilor ani din România. Nu pot să legitimizez comportamentul mizerabil al PSD din ultimii ani acceptând o dezbatere cu candidata PSD.

Eu îmi doresc o Românie fără PSD și, ca să fiu bine înțeles, îmi doresc o Românie fără PSD în structurile de conducere. Eu lupt pentru o Românie normală, în conceptul meu nu este loc pentru un astfel de PSD.

S-a discutat mult despre dezbatere, despre rolul ei. Înțeleg perfect nevoia, dorința de a avea o dezbatere reală, așezată. Voi organiza eu, cu echipa mea, o dezbatere, marți seara, la care vor fi invitați să dezbată împreună cu mine, vor fi invitați formatori de opinie, jurnaliști.”

Despre regrete

„Regret că nu am putut să terminăm mai repede faza PSD-istă, fiindcă România cu PSD la guvernare a pierdut nenumărate oportunități pe plan internațional, dar și oportunități economice care au fost ratate din cauza felului în care PSD a acționat.

Au fost ani complicați, pot să spun că am reușit în acești ani, cu toate că a guvernat PSD, să țin România pe linia euroatlantică. Am evitat crize profunde. Mi-aș fi dorit să lucrez cu un guvern care să lucreze pentru români”.

Urmăriți Impact.ro și pe