Prima ședință oficială a Guvernului Orban. Iohannis discută despre „moșternirea defectuasă” lăsată de PSD

Raluca Juncu 06.11.2019, 14:27
Prima ședință oficială a Guvernului Orban. Iohannis discută despre „moșternirea defectuasă” lăsată de PSD

Astăzi are loc prima ședință a Guvernului lui Ludovic Orban, la care a participat și Președintele Klaus Iohannis. Care este situația actuală din ministere și ce spune șeful Statului despre ”moștenirea” lăsată de partidul anterior condus de Viorica Dăncilă?

În prima ședință a guvernului proaspăt ales, condus de Ludovic Orban, Preşedintele Klaus Iohannis a fost prezent și a atras atenția asupra faptului că miniştrii PNL au găsit o situaţie gravă în instituţii, spunând că pesediştii au golit finanţele publice şi va fi foarte greu de construit bugetul pe anul viitor.

 

Ce spune Iohannis despre situația actuală a guvernului

„Îmi pare foarte bine că anteriorul guvern eşuat a plecat. În ultimii 30 de ani motivul pentru care România s-a dezvoltat mai bine a fost existenţa PSD la butoane. Dar în ultimii 3 ani au depăşit orice imaginaţie. Guverne care au început cu proceduri pe care pur şi simplu nu şi le-a imaginat nimeni. Atacuri sistematice la statul de drept, lupta împotriva corupţiei, împotriva investitorilor, o absurditate de neimaginat, asupra mediului de afaceri privat”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit mediafax.ro.

Klaus Iohannis i-a felicitat din nou pe premierul Ludovic Orban si ministrii sai pentru preluarea guvernarii, afirmand ca respira usurat pentru ca avem acum un executiv hotarat sa se implice pentru romani, transmite ziare.com.

Reactia lui Klaus Iohannis, dupa ce Viorica Dancila l-a propus pe Victor Negrescu la Bruxelles
Ce a declarat Klaus Iohannis despre fosta guvernare pesedistă?

Presedintele nu a ratat ocazia sa atace din nou PSD si a spus ca din cauza acestui partid Romania nu s-a dezvoltat in ultimii 30 de ani.

„Foarte bine că s-a terminat acea perioadă de guvernări toxice PSD-iste. Noul guvern are enorm de mult de lucru. Deja am aflat că situaţia găsită în ministere e una foarte proastă. Din păcate, deja s-a încetăţenit noţiunea de moştenire dezastruoasă găsită de miniştri. Deja ştim că PSD-iştii, înainte de plecare, au golit finanţele publice şi acum suntem în situaţia să vedem cum putem acoperi plăţile scadente. Va fi foarte complicat să se închidă bugetul pe anul în curs şi de făcut bugetul pe anul viitor, am înţeles de la ministrul Finanţelor. Acest guvern va veni cu soluţii, asta e vestea foarte bună pentru români”., a mai transmis Președintele Klaus Iohannis în ședința de astăzi.

Seful statului a precizat ca venit la Palatul Victoria la invitatia premierului, dar si pentru ca exista chestiunea urgenta a desemnarii comisarului european.

Urmăriți Impact.ro și pe