Klaus Iohannis a numit-o pe Ioana Mihăilă nou ministru al Sănătății. Reacția premierului la posibilitatea ca Vlad Voiculescu să devină consilier

Stan Filon, Narcisa Tomulescu 21.04.2021, 17:44
Klaus Iohannis a numit-o pe Ioana Mihăilă nou ministru al Sănătății. Reacția premierului la posibilitatea ca Vlad Voiculescu să devină consilier

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a medicului Ioana Mihăilă în funcția de ministru al Sănătății! Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc astăzi, ora 18:15, la Palatul Cotroceni, după cum anunță Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis a numit-o pe Ioana Mihăilă nou ministru al Sănătății

Alianța USR-PLUS a căzut de comun acord să o nominalizeze pe Ioana Mihăilă pentru funcția de ministru al Sănătății și să pună capăt crizei care a apărut în coaliția de guvernare după demiterea lui Vlad Voiculescu. Ioana Mihăilă este fost preşedinte PLUS Bihor și medic endocrinolog. A ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății în mandatul lui Vlad Voiculescu.

Mihăilă deţine împreună cu soţul său o clinică medicală, a candidat la Primăria Oradea şi s-a înscris în PLUS imediat după aparișia partidului, după cum chiar ea mărturisește. Deţine mai multe terenuri şi case în Oradea, are peste 400.000 de lei în conturi şi a acordat un împrumut de 20.000 de lei colegilor din USR, în campania electorală.

Klaus Iohannis a numit-o pe Ioana Mihaila nou ministru al Sanatatii
Klaus Iohannis a numit-o pe Ioana Mihaila nou ministru al Sanatatii. Liberalii s-au asigurat ca Vlad Voiculescu (foto) nu va mai ajunge la Ministerul Sanatatii

Ce se întâmplă cu Vlad Voiculescu

Ioana Mihăilă a fost numită în funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății la începutul anului 2021, unde a coordonat activitățile de gestionare a investițiilor în sistemul medical românesc din fonduri externe. Și-a pus amprenta și la elaborarea componentei de sănătate din Planul Național de Redresare și Reziliență, cea mai importantă oportunitate de investiție în infrastructură de sănătate a României.

Potrivit unor surse liberale, citate de Digi 24, în timpul negocierilor dintre PNL și USR-PLUS, liberalii au cerut ferm ca Vlad Voiculescu să nu mai vină la Ministerul Sănătății pe nicio funcție, inclusiv de cea de consilier. Mai mult, liberalii au cerut ca Vlad Voiculescu să nu mai facă declarații care să afecteaze credibilitatea Guvernului, a ministerului sau a campaniei de vaccinare.

Întrebat dacă Vlad Voiculescu va reveni în minister ca și consilier, Florin Cîțu s-a limitat în a spune: ”Din ce am aflat, este în vacanță în perioada următoare”. De altfel, Vlad Voiculescu și-a anulat toate aparițiile publice pe care le avea programate pentru perioada următoare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...