Cine este Ioana Mihăilă, propunerea USR-PLUS pentru Ministerul Sănătății. A înființat o clinică privată la Oradea

Ioana Bucur 16.04.2021, 13:06
Cine este Ioana Mihăilă, propunerea USR-PLUS pentru Ministerul Sănătății. A înființat o clinică privată la Oradea

În plin război cu liberalii, partidele lui Dan Barna și Dacian Cioloș trebuie să găsească un înlocuitor pentru proaspătul demis Vlad Voiculescu. Cine este Ioana Mihăilă, propunerea USR-PLUS pentru Ministerul Sănătății. Cum a reacționat fostul ministru când a aflat cine ar putea veni în locul său.

Ioana Mihăilă, propunerea USR-PLUS pentru Ministerul Sănătății

Este furtună în Alianța USR-PLUS. În plin război cu colegii de guvernare, trebuie găsit un înlocuitor pentru Vlad Voiculescu, demis în urmă cu câteva zile de premierul Florin Cîțu. Tensiunile cresc și între cele două tabere, Dacian Cioloș refuzându-l, se pare, pe medicul  Adrian Wiener, oferta USR pentru funcția de ministru, susținând că portofoliul de la Sănătate a revenit celor de la PLUS. Astfel, Cioloș caută un alt membru de partid ce ar putea face față provocării uriașe. Potrivit unor surse, un nume a început deja să fie vehiculat.

Ioana Mihăilă, propunerea USR-PLUS pentru Ministerul Sănătății, este medic primar endocrinolog, absolventă a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca. Împreună cu soțul ei, tot medic, a înființat o clinică privată la Oradea. În urmă cu puțin timp, a fost numită secretar de stat în Ministerul Sănătății, decizia semnată de Florin Cîțu fiind publicată în Monitorul Oficial. Ea l-a înlocuit, astfel, pe Ciprian Bogdan, fost manager al Spitalului Județean și al Spitalului CFR din Timișoara, fost vicepreședinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (în perioada în care actualul europarlamentar PNL Cristian Bușoi conducea CNAS) și fost consilier al lui Cristian Bușoi la Bruxelles.

Cine este Ioana Mihăilă, propunerea USR-PLUS pentru ministerul Sănătății
Ioana Mihăilă

Cum a reacționat Vlad Voiculescu când a aflat cine ar putea veni în locul său la Sănătate

Ioana Mihăilă a vrut să se implice în politică de la înființarea PLUS, devenind președintele organizaţiei judeţene Bihor. Tot ea a fost și candidatul partidului pentru Primăria din Oradea. Medicul a făcut parte din celula de criză PLUS COVID și a participat la construcția programului de guvernare USR-PLUS la capitolul dedicat managementului crizei COVID-19.

Vineri, pentru prima oară de când a fost demis din fruntea Ministerului Sănătății, Vlad Voiculescu a făcut o serie de declarații în fața presei. Întrebat ce părere are despre Ioana Mihăilă, propunerea USR-PLUS pentru Ministerul Sănătății, fostul ministru declarat că, dacă aceasta va fi decizia alianței din care face parte, o va sprijini.

„Dacă va fi decizia Alianţei va fi ca Ioana Mihăilă sau altcineva să preia portofoliul, îi vor acorda tot sprijinul meu”, a spus Vlad Voiculescu.

Voiculescu și-a descris cele 113 zile de mandat ca o ciocnire de mentalități, ținând să sublinieze că se teme în continuare pentru oamenii din ţara asta, pentru cei văzuţi de politicieni doar ca electorat, dar şi pentru oamenii din sistem.

„Mandatul meu s-a încheiat acum două zile şi a pus punct unui şir de 113 zile de mandat şi 113 zile de ciocniri între mentalităţi. Sunt aici să vă spun şi m-am gândit mult care să fie abordarea aş prefera să fiui sincer şi să vă spun că mi-e teamă petnru oamenii din ţara asta, pentru cei care au neviouie de ajutor. Mi-e teamă petnru oamenii buni din sistem care aşteptau o schimbare de multă vreme”, a declarat Vlad Voiculescu.

Urmăriți Impact.ro și pe