Prima reacție a lui Klaus Iohannis despre demiterea lui Vlad Voiculescu. ”A fost corectă”. Ce spune despre frământările din coaliție

Stan Filon, Ioana Nicolae 21.04.2021, 14:10
Prima reacție a lui Klaus Iohannis despre demiterea lui Vlad Voiculescu. ”A fost corectă”. Ce spune despre frământările din coaliție

Președintele Kaus Iohannis a avut o primă reacție după demiterea lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătății, care a dus la o adevărată furtună în coaliția de guvernare. USR-PLUS a amenințat chiar că iese de la guvernare, dacă PNL nu îi retragere sprijinul politic premierului Florin Cîțu.

Prima reacție a lui Klaus Iohannis după demiterea lui Vlad Voiculescu

Astfel, președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că modificarea din guvern a fost corectă, făcând referire la demiterea lui Vlad Voiculescu. Șeful statului a fost întrebat despre numirea unui nou ministru la Sănătate, după ce s-a aflat că Ioana Mihăila este noua propunere a USR-PLUS, însă Klaus Iohannis a spus că vor veni mai multe detalii pe parcursul zilei de astăzi.

Președintele Klaus Iohannis a fost nevoit să vorbească și despre afirmațiile contradictorii care au venit de la autorități. Șeful statului a recunoscut că au fst ”oarece afirmații mai puțin fericite”, însă este de părere că acțiunea guvernului privind vaccinarea populației este un real succes.

Prima reactie a lui Klaus Iohannis dupa demiterea lui Vlad Voiculescu
Prima reactie a lui Klaus Iohannis dupa demiterea lui Vlad Voiculescu

Klaus Iohannis a vorbit despre noul protocol semnat de coaliția aflată la guvernare

Despre protocolul semnat recent de liderii coaliției aflate la guvernare, Klaus Iohannis este de părere că „s-a negociat o formă de înțelegere politică care nu taie din atribuțiile nimănui”.

„În orice coaliție e bine ca aceste reguli de colaborare să fie bine gândite și puse în practică. Eu sunt convins că de acum coaliția va funcționa mai bine. România beneficiază de doze suplimentare de vaccin. De aceea stăm foarte bine și în UE. Campania trebuie să accelereze. De aceea am venit aici și vom găsi noi și noi căi de a veni în întâmpinarea cetățenilor.

Campania de vaccinare nu se poate face de unul singur. E o campanie care ne privește pe toți. Nu cunosc pe nimeni care să nu vrea să scape de pandemie, deci haideți să ne vaccinăm, iar modificarea care s-a făcut în Guvern (demiterea lui Vlad Voiculescu – n.r ) a fost corectă”, a declarat Klaus Iohannis.

Vlad Voiculescu ar putea reveni la Ministerul Sănătății! Potrivit unor surse din cadrul Alianţei citate de news.ro, Vlad Voiculescu ar putea fi numit consilier onorific în MS, unde va lua pate la cele mai importante decizii care vor fi luate la Ministerul Sănătății. Acesta nu va avea însă un salariu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...