Florin Cîțu, despre criza din Guvern. Premierul a anunțat când vom avea un nou ministru al Sănătății: „Va avea susținerea mea”

Ioana Bucur, Ioana Nicolae 20.04.2021, 23:06
Florin Cîțu, despre criza din Guvern. Premierul a anunțat când vom avea un nou ministru al Sănătății: „Va avea susținerea mea”

După cele două zile de discuții aprinse și blocaje după blocaje, în spatele ușilor închise, Florin Cîțu a vorbit despre criza din Guvern. După a doua ședință a coaliției, premierul a anunțat când vom avea un nou ministru al Sănătății.

Florin Cîțu a anunțat când vom avea un nou ministrul al Sănătății

La finalul ședinței coaliției de marți seară, premierul Florin Cîțu a susținut o scurtă conferință de presă. Liberalul a dezvăluit că, în urma discuțiilor, au fost trasate câteva obiective comune, aducându-se unele completări la acordul inițial semnat de membrii coaliției.

„Așa cum am spus, coaliția merge mai departe. Astăzi am făcut un pas important pentru a avea o guvernare mai eficientă și o coerență. Sunt foarte bucuros că ne asumăm ca obiectiv principal campania de vaccinare. Este foarte important să avem o campanie de vaccinare de succes” a precizat premierul Cîțu.

Criza generată de demiterea lui Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătății este la un pas să ajungă la sfârșit. Premierul a anunțat când vom avea un nou ministru al Sănătății, precizând că persoana nominalizată va avea toată susținerea sa.

„De mâine vom avea un ministru al Sănătății, care va prelua un portofoliu dificil. Va avea susținerea mea și a colegilor din cabinetul pe care îl conduc. Mă voi asigura în continuare că deciziile pe care le luam, le luăm in consultare și le vom lua în interesul cetățenilor României”, a mai spus premierul.

Liderii coaliţiei ar fi ajuns la un acord
Liderii coaliţiei au ajuns la un acord

Dan Barna: „Am depășit o situație delicată”

Și liderul USR-PLUS a dat câteva declarații, după sedința de marți. Dan Barna a spus că partidele din coaliția de gurvernare au „depășit o situație delicată”.

„Coaliţia PNL – USR PLUS – UDMR a depăşit astăzi o situaţie delicată şi funcţionarea şi succesul acestei coaliţii ţine de încredere, respect şi reguli. După cele două zile deloc simple şi după discuţii care au avut şi momente delicate, am reuşit să avem o completare a acordului care a constituit această coaliţie şi avem toată încrederea că prin ceea ce am agreat astăzi împreună şi perfect responsabil vom putea să ducem mai departe România în această luptă cu COVID şi să scoatem România din pandemie şi să intrăm în acea direcţie de dezvoltare şi de însănătoşire a societăţii pe care o aşteaptă cetăţenii. (…) Am agreat câteva principii de funcţionare foarte importate legate de funcţionarea guvernului, legate de funcţionarea noastră ca şi coaliţie la nivelul parlamentului şi legate de câteva priorităţi care există în programul de guvernare şi pe care împreună le vom susţine în perioada următoare tocmai pentru ca cetăţenii României să vadă că această coaliţie şi acest guvern are şi resursele şi energia şi competenţa necesară să ducă România mai departe şi să depăşim acest moment delicat legat de pandemie. Mesajul este unul foarte clar: campania de vaccinare rămâne prioritatea principală a Guvernului”, a declarat Barna.

Lidovic Orban a precizat că partidele au convenit semnarea unei completări la acordul de coaliție, precizând că  „cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înţelege şi-au făcut iluzii”.

„Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înţelege şi-au făcut iluzii. Suntem o coaliţie care cooperează, care este într-un dialog bazat pe respect reciproc, pe încredere, pe solidaritate şi suntem preocupaţi în primul rând de o guvernarea care să ducă la o îmbunătăţire semnificativă a vieţii cetăţenilor români”, a declarat Ludovic Orban.

Urmăriți Impact.ro și pe