Kim Jong Un a ordonat întărirea capacităților de apărare ale țării. S-a întâmplat după panica internațională cu privire la potențialul test nuclear

Elena Avramescu 24.06.2022, 07:17
Kim Jong Un a ordonat întărirea capacităților de apărare ale țării. S-a întâmplat după panica internațională cu privire la potențialul test nuclear

Kim Jong Un solicită o descurajare mai puternică a războiului în timp ce a încheiat o întâlnire cheie cu oficiali militari de vârf, a declarat vineri presa de stat, ridicând îngrijorarea cu privire la posibila adăugare a armelor nucleare tactice. Întâlnirea a fost urmărită îndeaproape din cauza speculațiilor tot mai mari că Phenianul ar putea efectua primul său test nuclear în cinci ani, despre care oficialii americani și sud-coreeni au spus că ar putea avea loc „oricând” acum.

Kim Jong Un dorește o descurajare în forță a războiului

Kim Jong Un a prezidat reuniunea extinsă de trei zile a celei de-a 8-a Comisii Militare Centrale, în care oficialii de rang înalt „au aprobat o problemă importantă de furnizare a unei garanții militare pentru consolidarea în continuare a factorului de descurajare a războiului din țară”, a declarat presa oficială KCNA.

În timpul întâlnirii, Coreea de Nord a făcut o rară mențiune despre revizuirea planurilor sale de război și a declarat că a decis să-și întărească sarcinile operaționale ale unităților sale din prima linie cu „un plan important de acțiune militară”.

KCNA nu a detaliat planul, care se pare că vizează Coreea de Sud, au spus analiştii.

„Coreea de Nord ar fi putut adăuga posibila utilizare a armelor nucleare tactice în noile sale planuri de operare, având în vedere utilizarea termenului de descurajare a războiului, pe care îl folosește pentru a se referi la capacitățile nucleare”, a spus Hong Min, un coleg principal la Institutul Coreean pentru Unificare Națională în Seul, potrivit Reuters.

KCNA a publicat joi o fotografie a oficialilor de vârf ai Nordului într-o întâlnire cu o hartă a ceea ce părea a fi coasta de est a Peninsulei Coreene, unde se află centralele nucleare din Coreea de Sud.

Dezastrul care ameninta acum Coreea de Nord. Kim Jong Un da vina pe un taifun
Kim Jong Un

Întrebat despre întâlnirea Coreei de Nord, președintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a spus că Seul pregătește un „răspuns ferm” cu privire la activitățile Nordului.

Raportul KCNA nu a menționat în mod direct programul nuclear sau de rachete balistice al Coreei de Nord, dar spunea că Ri Pyong Chol, care a condus dezvoltarea rachetelor din Nord, a fost ales vicepreședinte al Comisiei Militare Centrale a Partidului.

„Având în vedere poziția simbolică a lui Ri în procesul de avansare nucleară din Nord, alegerile își demonstrează voința de a accelera dezvoltarea armelor strategice și tactice”, a spus Hong de la Institutul Coreean.

Un oficial de la ministerul unificării din Seul care se ocupă de afacerile inter-coreene a declarat că Phenianul pare să fi dezvăluit intenționat fotografia și că este probabil să intensifice amenințările împotriva Sudului pe drum.

Coreea de Nord a testat un număr fără precedent de rachete balistice în acest an, inclusiv rachete balistice intercontinentale masive (ICBM), noi rachete hipersonice și o rachetă cu rază scurtă de acțiune proiectată potențial pentru arme nucleare tactice.

În aprilie, Phenianul a testat un nou tip de armă ghidată tactică care vizează „îmbunătățirea drastică a puterii de foc a unităților de artilerie cu rază lungă de acțiune din front și creșterea eficienței în operarea armelor nucleare tactice”.

Urmăriți Impact.ro și pe