Judeţul care ar putea intra în carantină cât de curând. Numărul cazurilor de covid a crescut semnificativ

Badea Violeta 14.10.2021, 09:52
Judeţul care ar putea intra în carantină cât de curând. Numărul cazurilor de covid a crescut semnificativ

Un județ din România ar putea intra în carantină, după ce numărul de cazuri a explodat. Iată la cât a ajuns rata de infectare aici și ce schimbări îi așteaptă pe cetățeni.

Județul din România cu cea mai mare rată de incidență

Județul Ilfov ar putea intra în carantină, după ce rata de incidență a ajuns la 15 cazuri la mia de locuitori. Autoritățile se gândesc la noi măsuri, dar nu a fost luată încă nicio decizie. DSP ar fi cerut carantinarea întregului județ, însă prefectul nu ar fi de acord cu această măsură  pentru că foarte multe persoane de aici lucrează în București.

De asemenea, șeful DSP Ilfov a cerut Inspectoratului Şcolar Ilfov închiderea tuturor şcolilor din judeţ pentru o perioadă de 14 zile și trecerea în online a elevilor. Se pare că acest lucru se va pune în aplicare de luni, 18 octombrie, conform News.ro.

„Noi trebuie să luăm nişte măsuri pentru limitarea răspândirii virusului Sars- CoV -2, iar rata de infectare la nivelul judeţului Ilfov la data de 13, astăzi, este de 14, 49, în creştere. 15 localităţi din totalul de 40 au la această dată valori de peste 15 la mie, avem şi cu 20 incidenţă.

Creşterea zilnică a cazurilor, în rândul cadrelor didactice şi al elevilor, este progresivă . Astăzi s-a făcut propunerea de suspendare a activităţii, a fost trimisă la Inspectoratul Judeţean Ilfov, am luat legătura cu doamna Adriana Stoica, inspectorul şcolar, vineri se vor face comisiile de CA şi de luni avem promisiunea că se vor închide cursurile la Ilfov”, a declarat şeful DSP Ilfov.

Judetul din Romania cu cea mai mare rata de infectare
Judetul din Romania cu cea mai mare rata de infectare

Elevii din Ilfov ar putea trece în online începând cu data de 18 octombrie

Momentan, DSP Ilfov a solicitat trecerea elevilor în online pentru o perioadă de 14 zile începând cu data de 18 octombrie, dar va exista posibilitatea prelungirii acesteia.

„Dacă avem scăderi, vom relua cursurile, şi eu am doi copii care nu vor să mai stea acasă. Mi-au spus: Tati, ne-ai distrus copilăria, de doi ani suntem acasă, nu am mers la şcoală. Au terminat clasa a XI-a şi a XII-a fără să meargă la şcoală”, a spus Teodor Gabriel Negulescu, citat de sursa de mai sus.

Lista orașelor cu cea mai mare rată de infectare

1. Bragadiru, jud. Ilfov – 19.42 la mia de locuitori;

2. Popești-Leordeni, jud. Ilfov – 17,52 la mia de locuitori;

3. Voluntari, jud. Ilfov – 17,28 la mia de locuitori;

4. Otopeni, jud. Ilfov – 16,16 la mia de locuitori;

5. Videle, jud. Teleorman – 15,33 la mia de locuitori.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...