Capitala, în carantină? Rata de incidență în București a depăşit 6 la mie. Potrivit autorităților, această cifră atinsă poate duce automat la carantinarea unei localități.
Bucureștiul poate intra oricând în carantină, întrucât rata de infectare a depășit cifra maximă admisă de lege. Astfel, carantinarea Bucureștiul ar putea avea loc din moment în moment în condițiile în care rata de infectare în Capitală a depășit cifra de la care se impune carantina, respectiv 6 la mia de locuitori.
”Indicele comunicat de DSP pentru București este de 6.22 la mie, fapt care ne determină să cerem tuturor membrilor CBMSU ca până la finele zilei să ne transmită propuneri. În același timp, așa cum am discutat ieri, așteptăm analiza DSP” a spus prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, în urmă cu puțin timp pentru Antena 3.
Rata de infectare în București este de 6.22 de cazuri la mia de locuitori. Cifra îndreaptă Bucureștiul spre carantinare sigură. Acum, decizia finală este la mâna prefectului și a membrilor de la comitetul de situații de urgență.
Ieri, luni, 22 martie rata de incidență a fost în București de 5.67 de cazuri la mia de locuitori, iar duminică 5.33 la mia de locuitori.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]– închiderea mall-urilor
– închiderea sălilor de fitness
– circulaţie condiţionată de declaraţie pe proprie răspundere
– putem circula în caz de urgenţă medicală
– putem circula pentru îngrijire persoane vârstnice
– putem circula pentru achiziţionare alimente esenţiale
– interzicerea părăsirii localităţii
– interzicerea circulaţiei pe timp de noapte între orele 18.00 – 05.00.
Pe de altă parte, vicepremierul Dan Barna a declarat luni că un lockdown nu este posibil în această perioadă, dar că se impun restricții mulot mai dure.
”Vor fi luate măsuri mult mai dure, ideea aceasta că mergem în baruri sau cluburi nu mai poate fi acceptată. Ideea că plătim, că vin jandarmii să constate că nu sunt respectate regulile și se plătește o amendă de 1.000, 3.000, sau 5.000 de lei nu mai poate fi acceptată. Măsurile pe care le propunem țin de această posibilitate de a închide localurile care nu respectă regulile de distanțare și care continuă să trateze ca pe o glumă această situație complicată”, a mai precizat Dan Barna.
Vicepremierul este de acord cu restricții mai dure pentru că bonavii de coronavirus prezintă tot mai des forme grave ale bolii. ”În perioadă noiembrie-decembrie, momentul în care România a ajuns la vârful valului 2, într-o familie de cinci persoane, una sau două nu lua COVID-19, iar acum iau toți.
Un alt caz transmis de la medicii de la ambulanță este următorul: în noiembrie-decembrie erau circa 200 de pacienți aduși în fiecare zi cu salvarea, în Capitală, iar aproximativ 50 la sută erau trimiși acasă cu tratament, iar acum doar 10 la sută dintre cei care vin cu salvarea sunt timiși acasă”, a mai declarat Dan Barna.