Rata de infectare din Bucureşti, cea mai mare de până acum. Incidența a trecut de 15 la mia de locuitori

Badea Violeta 13.10.2021, 12:38
Rata de infectare din Bucureşti, cea mai mare de până acum. Incidența a trecut de 15 la mia de locuitori

Vești îngrijorătoare pentru bucureșteni. Incidența ratei de infectare în Capitală a ajuns miercuri, 13 octombrie, la 15,1 la mia de locuitori, conform datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). Este cea mai mare de la începutul pandemiei de coronavirus.

Rata de infectare în Bucureşti a trecut de 15 la mia de locuitori

Rata de incidență în București a ajuns miercuri, 13 octombrie, la 15,01 la mia de locuitori, în contextul în care, ieri s-a înregistrat o incidență de 14,71 la mia de locuitori. Situația arată și mai dramatic dacă ne gândim că în urmă cu o lună, pe data de 13 septembrie, rata de incidență era de doar 1,52 la mia de locuitori.

Amintim că în Capitală este obligatorie purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise. Prefectul Alexandra Georgiana Văcaru a mai anunțat că angajatorii, indiferent că sunt de la stat sau de la privat, care depășesc 50 de salariați sunt obligați să organizeze programul de lucru ăn ture.

De asemenea, oficialul a anunțat că a solicitat Societăţii de Transport Public (STB) să suplimenteze numărul de mașini în perioada următoare. În felul acesta se încearcă evitarea aglomerării și fluidizarea traficului. De asemenea, prefectul Capitalei a dispus ca sălile de jocuri să funcționeze până la ora 24.00 și a cerut intensificarea controalelor în pieţe, de către Jandarmerie şi Poliţie, potrivit Agerpres.

Rata de infectare in Bucuresti
Rata de infectare in Bucuresti

Ce restricții sunt în București

  • Carantina de noapte între 20:00 și 5:00 pentru persoanele nevaccinate. Acestea pot circula doar în baza unei declarații pe propria răspundere. Cei vaccinați sau trecuți prin boală nu au nevoie de declarație;

„Nu mi se pare normal, dacă te-ai vaccinat și ai certificat de vaccinare, să ți se restricționeze în vreun fel activitatea. Am cerut ca hotărârea CNSU să includă această modificare. Cei care sunt vaccinați nu pot fi restricționați pentru că unele persoane din România nu vor să se vaccineze. Dacă ești vaccinat poți să-ți permiți să-ți vezi de viață mai departe”,declara Florin Cîțu.

  • Restaurante și cinematografe deschise la jumătate din capacitate doar pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală;
  • Nunți sau botezuri la jumatate din capacitate (cel mult 200 de persoane), pentru vaccinați și cei trecuți prin boală;
  • Activitatea în baruri, cluburi și discoteci este interzisă;
  • Săli de sport funcționează la jumatate din capacitate pentru persoanele vaccinate sau cele trecute prin boală;
  • Activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc în aceeași casă și sunt vaccinate sau trecute prin boală;
  • Magazinele funcționează până la ora 22:00.
Urmăriți Impact.ro și pe