Jean Paler, adevărul despre pensia pe care o primeşte de la stat. “Îmi este imposibil să trăiesc cu atâţia bani”

Ana Anitoiu, Ana Ionescu 27.08.2021, 17:17
Jean Paler, adevărul despre pensia pe care o primeşte de la stat. “Îmi este imposibil să trăiesc cu atâţia bani”

Jean Paler a spus ce pensie primește, de fapt, de la stat, după zeci de ani în care a bucurat românii. Îndrăgitul actor de comedie nu-și poate plăti nici măcar medicamentele de care are neapărat nevoie. Însă, cel mai tare îl doare altceva, nu lipsa banilor.

Ce pensie are Jean Paler

Actorului Jean Paler îi este și rușine să pronunțe suma pe care o încasează lunar drept pensie. Primește doar 840 de lei și recunoaște că îi este imposibil să trăiască cu acești bani, în contextul în care numai medicamentele îl costă 1.400 de lei.

“Mă ajută cei din familie, altfel nu aş avea cu ce să trăiesc. Inima îmi funcţionează doar 30% la sută, stau în fiecare an cel puţin 4 luni în spital.

În ziua în care m-am îmbolnăvit am venit de la schi, apoi am vrut să merg să iau pâine de la brutărie. Când să mă încalţ, am căzut, mi-am revenit singur, din fericire. Nu am simţit nimic, nu am avut simptome”, a spus Jean Paler la ”Teo Show”.

Jean Paler, adevarul despre pensia pe care o primeste de la stat
Jean Paler

Jean Paler, despre ce îi provoacă cea mai mare durere

Pentru celebrul actor, care s-a retras la Sinaia, după decenii în care a locuit în Capitală, nu lispa banilor după atâția ani de muncă îi provoacă cea mai mare durere, ci singurătatea.

”Singurătatea e cea mai mare durere, e cumplit, e o condamnare. Trăim în vremuri tulburi, iar singurătatea e mai grea. Prietenia a rămas doar în dicţionar. M-au uitat toţi după ce m-am retras în Sinaia. Nu mi-a dat nimeni un telefon să mă întrebe de ceva”, a povestit Jean Paler, la Teo Show.

Jean Paler, în pericol de moarte

Nu este prima dată când lui Jean Paler îi este greu. Actorul a povestit pentru Impact.ro cum a muncit timp de un an și jumătate, pe vremea când era în armată, la celebra șosea Transfăgărășan, cot la cot cu pușcăriașii. Nicolae Ceaușescu venea în vizită ”pe nepusă masă”.

Jean Paler a îndurat zile grele acolo, a făcut foamea și frigul și a slăbit atât de mult încât nici măcar tatăl său nu l-a mai recunoscut când s-a întors acasă. A fost, totuși, un norocos, pentru că mulți dintre colegii lui n-au s-au mai putut întoarce la familiile lor.

”Mulți colegi de-ai mei s-au dus pe copcă, pentru că adesea se surpa muntele, pleca cu tot cu bolovani, la vale. Eu băgam dinamita și să mă ascundem, aveam la dispoziție doar câteva secunde, ca să nu fiu îngropat de viu. Acolo mirosea a moarte”, ne-a povestit actorul. Vezi AICI mai multe detalii despre chinul prin care a trecut Jean Paler când a muncit pe Transfăgărășan!

Urmăriți Impact.ro și pe