Ultimul rol pe care l-a avut Ion Dichiseanu. N-a putut să-l ducă la bun sfârșit: ”Nu s-au mai făcut astfel de filme la noi”

Stan Filon 20.05.2021, 18:54
Ultimul rol pe care l-a avut Ion Dichiseanu. N-a putut să-l ducă la bun sfârșit: ”Nu s-au mai făcut astfel de filme la noi”

Ion Dichiseanu a murit joi, 20 mai, după o lungă spitalizare. A ajuns la Spitalul Floreasca cu ambii plămâni afectați de o pneumonie provocată de o bacterie. A contractat bacteria ucigașă în timpul unei analize pe care a făcut-o la o clinică privată din București. Actorul a murit după mai bine de cinci luni de spitalizare și nu a mai apucat să joace ultimul rol în care fusese distribuit anul trecut și pentru care avea emoții mari.

Ultimul rol pe care l-a avut Ion Dichiseanu

Ion Dichiseanu mărturisea în urmă cu  un an că era foarte entuziasmat să joace în primul său film pentru copii. Acesta se numea ”Fabrica de Ciocolată” și urma să fie pus în scenă de regizorul Cristian Radu Nema. Avea mari așteptări de la acest film și era nerăbdător ca un copil să înceapă filmările.

”Prietenul meu, Cristian Radu Nema, m-a distribuit cu rol prinicipal în filmul pentru copii intitulat ”Fabrica de ciocolată”. Va fi un film excepţional, mai ales că la noi nu s-au mai făcut astfel de filme de la „Veronica” încoace, un film pe care să îl vezi la cinema la mall.

Ultimul rol pe care l-a avut Ion Dichiseanu
Regizorul Radu Nema i-a oferit ultimul rol lui Ion Dichiseanu

Ion Dichiseanu urma să joace rolul directorului unei fabrici de ciocolată și avea emoții mari

Filmările vor avea loc la Braşov, într-un apartament interbelic superb, iar eu voi fi directorul acelei fabrici. Abia aştept să joc, sunt entuziasmat precum un copil, iar în Radu am mare încredere. Cel mai talentat om!  E o poveste frumoasă, veselă, colorată. Un băiat şi o fetiţă fură ciocolată, iar directorul fabricii de ciocolată care e un om aşa mai hâtru, iată că va fi îmbunat de gestul micuţilor, de candoarea lor. Puterea purităţii unui copil asupra unui om ajuns la maturitate. Din distribuţie face parte şi un câine superb, care a stat foarte bine la şedinţele foto. Ca o vedetă!”, declara Ion Dichiseanu, anul trecut, exclusiv pentru click.ro.

Ion Dichiseanu a lăsat totul în urmă joi, 20 mai, când a murit pe un pat al Spitalului Floreasca, din Capitală. Avea 87 de ani. ”S-a dus să facă o radiografie, o simplă radiografie, pentru că i se părea că simte ceva la un plămân. Și i-am spus să merge să facem radiografia ca să se liniștească. Analizele au fost interpretate greșit. Ni s-a spus că este cancer. Nu are niciun cancer! Deci oamenii de acolo au citit că ar avea cancer. L-au trimis la o bronhoscopie, la o altă clinică privată, pentru a i se preleva și o biopsie.

La acea biopsie, o bacterie i-a infectat plămânul. Nu este vorba despre coronavirus. Este o bacterie foarte agresivă. Din punctul meu de vedere este o minune că vorbim despre el astăzi și că este încă alături de noi. A avut un diagnostic greu. Așa a ajuns la Spitalul Floreasca și medicii de acolo l-au pus pe picioare”, mărturisea Ioana Dichiseanu, în urmă cu câteva luni.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...