Investiţie neaşteptată făcută de fraţii Pavăl. Ce afacere românească susţin acum patronii Dedeman

Stan Filon 11.06.2021, 10:50
Investiţie neaşteptată făcută de fraţii Pavăl. Ce afacere românească susţin acum patronii Dedeman

Fondatorii rețelei de magazine de bricolaj Dedeman, frații Pavăl, își lărgec portofoliul de investiții! Dragoș și Adrian Pavăl au cumpărat 5% dintr-o afacere românească de inginerie și tehnologie. Compania se numește Simtel Team și a colaborat în trecut cu rețeaua Dedeman.

Investiţie neaşteptată făcută de fraţii Pavăl

”Suntem bucuroși că Paval Holding s-a alăturat companiei noastre în calitate de acționar semnificativ înaintea listării Simtel pe piața AeRO și le mulțumim lui Dragoș și Adrian Pavăl pentru încrederea acordată. În ultimii ani am instalat panouri fotovoltaice pe acoperișurile a peste 30 de magazine Dedeman în toată România. Această tranzacție este o veste de bun augur pentru toți acționarii noștri, deoarece intrarea unuia dintre cei mai importanți clienți în structura noastră de acționariat este un semnal clar că Simtel Team reprezintă o afacere durabilă și cu un potențial bun de creștere”, a declarat Iulian Nedea, CEO și cofondator al Simtel Team.

În cadrul plasamentului privat au fost cumpărate un număr de 1.055.000 de acțiuni, respectiv 15% din capitalul social al companiei românești. Cumpărătorii au plătit 13 lei pe acțiune, iar frații Pavăl au cumpărat un total de 352.750 acțiuni deja existente în Simtel Team de la cei trei fondatori – Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău.

Investitie neasteptata facuta de fratii Paval
Investitie neasteptata facuta de fratii Paval

Au cumpărat 5% dintr-o companie românească

În urma transferului a 5% din capitalul social către Paval Holding, cei trei fondatori ai Simtel – Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău dețin împreună un pachet de 78% din acțiunile companiei, în timp ce 2% este deținut de angajații Simtel. Restul de 15% din companie este deținut de 154 de investitori individuali și profesioniști care au participat la plasamentul privat pentru acțiunile Simtel.

Simtel Team a fost înființată în anul 2010 de către trei absolvenți ai Facultății de Electronică și Telecomunicații – Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău. Compania activează în trei domenii de business: energie regenerabilă, telecomunicații, și automatizare industrială, iar pentru fiecare dintre aceste linii de afaceri livrează proiecte atât în România, cât și în străinătate.

Principalele servicii furnizate de Simtel, orientate per linie de business sunt: construire la cheie și mentenanță pentru centralele electrice fotovoltaice, servicii la cheie de construire a rețelelor de comunicații mobile pentru operatorii de telecomunicații, și automatizarea proceselor industriale prin linii de producție automatizate, acționări electrice și roboți industriali. În 2020, Simtel Team a înregistrat o cifră de afaceri de 42 milioane de lei, EBITDA de 5,8 milioane de lei și un profit net de 4 milioane de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe