Job nou inventat la Cluj. Pandemia a convins o companie să fie „responsabilă cu fericirea angajaţilor”

Elena Avramescu 02.06.2021, 14:02
Job nou inventat la Cluj. Pandemia a convins o companie să fie „responsabilă cu fericirea angajaţilor”

Job nou inventat la Cluj. Astfel, conducerea unei companii cu capital italian din Cluj a luat decizia de a angaja un responsabil cu fericirea angajaţilor la locul de muncă. Acest lucru a venit după o perioadă extrem de dificilă, în care pandemia, restricţiile şi stresul cauzat de acestea au afectat psihicul oamenilor.

Job nou inventat la Cluj

În acest sens, echipa FSP Global Group, o companie italiană care îşi desfăşoară activitatea la Cluj, urmează să fie completată cu un Chief Happiness Officer (CHO), iar noul angajat o să fie responsabil cu fericirea colegilor săi. Se pare că unul dintre motivele pentru care s-a hotărât crearea acestui nou post este că oamenii au devenit mult mai retrași și nesociabili din cauza pandemiei.

Acum, când în sfârşit se vede luminiţa de la capătul tunelului, trebuie să ne adaptăm unui nou program de lucru, hibrid: work from home va fi cel mai probabil alternat cu lucrul (de) la birou. După o perioadă atât de îndelungată în care oamenii au lucrat din confortul propriei locuinţe, acum este necesar să se (re)adapteze noii realităţi, să (re)devină parte a echipei, să (re)descopere sentimentul de apartenenţă la o organizaţie. Iar aceste modificări este nevoie să le aducă satisfacţii profesionale şi personale, să îi facă fericiţi, e opinia şefilor companiei.

Job nou inventat la Cluj
Job nou inventat la Cluj

Conform spuselor lui Antonio Patane, fondator al FSP Global Group, se pare că angajaţii trebuie să simtă că munca lor este apreciată, dar şi că ei, ca oameni, sunt apreciaţi la adevărata lor valoare.

Fiecare acţiune pe care o întreprindem referitor la relaţia unei persoane cu organizaţia noastră trebuie redefinită pentru a asigura un mediu de lucru plin de satisfacţii. Recrutarea, integrarea în echipă, planificarea carierei, managementul performanţei, implicarea şi recunoaşterea meritelor, toate aceste domenii pot beneficia enorm de pe urma unei abordări organizaţionale orientate spre fericirea angajaţilor, a spus Antonio Patane, fondator FSP Global Group.

Conducerea companiei este de părere că deea nu este numai despre a oferi condiţii bune de lucru, ci şi ca angajaţii să obţină satisfacţii personale în urma muncii lor. În concluzie, fericirea angajaţilor la locul de muncă ar trebui să fie o prioritate pentru orice companie, indiferent de domeniul de activitate.

Un om fericit va fi un angajat mai eficient, mai productiv şi mai echilibrat. Cred că o companie care doreşte să aibă succes trebuie să fie mai mult decât un simplu loc de muncă. Oamenii trebuie să fie fericiţi că lucrează acolo, a spus Antonio Patane.

Dezvăluiri inedite despre bani și propuneri indecente!
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...