Afacerea în care investesc frații Pavăl de la Dedeman. Vor face și mai mulți bani decât până acum

Ana Anitoiu 17.05.2021, 15:19
Afacerea în care investesc frații Pavăl de la Dedeman. Vor face și mai mulți bani decât până acum

Frații Pavăl de la Dedeman sunt pregătiți să facă și mai mulți bani decât până acum. Patronii celui mai mare retailer de bricolaj din România au făcut o nouă investiție ce le va crește sumele din conturi.

În ce afacere investesc frații Pavăl de la Dedeman

Frații Dragoș și Adrian Pavăl dețineau prin compania Pavăl Holding 0,76% din producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi (ATB), la finalul anului trecut. Însă, proprietarii Dedeman au cumpărat mai multe acțiuni și au ajuns să aibă un pachet de 0,84%, echivalentul unei investiţii de 2,8 milioane de lei.

Astfel, pe parcursul primelor trei luni din acest an, fraţii Pavăl de la Dedeman şi-au majorat deţinerea la producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi. Această companie cu o capitalizare de aproximativ 364 milioane de lei.

Afacerea in care investesc fratii Paval de la Dedeman. Vor face si mai multi bani decat pana acum
Fratii Paval

De la cine au cumpărat frații Pavăl

Cei doi frați de la Dedeman au profitat de ocazia ce a apărut după ce a decis să vândă acțiuni fondul american de investiţii Broadhurst Investments Limited. Acesta este administrat de New Century Holdings, al cărui şef al operaţiunilor în România este Siminel Andrei, acţionar majoritar al Tradeville.

Mai exact, pe parcursul primelor trei luni ale acestui an, fondul american de investiţii Broadhurst Investments Limited şi-a scăzut deţinerea la Antibiotice Iaşi de la 3,2% la 2,68%. Astfel, a ajuns la o investiţie de aproape 9 milioane de lei.

În ce context au făcut frații Pavăl de la Dedeman noua investiție

Conform unui raport ce a fost transmis miercuri Bursei de Valori Bucureşti, producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi a obținut un profit net de 4,038 milioane de lei în primul trimestru al acestui an. Acest profit este cu 1,05% mai mic față de cel ce a fost înregistrat în perioada ianuarie-martie 2020. Însă, a fost cu 3% mai mare faţă de valoarea anticipată.

În primele trei luni ale anului 2021, compania Antibiotice Iaşi, la care frații Dedeman au cumpărat acțiuni, a raportat o cifră de afaceri netă de 68,035 milioane de lei, în scădere cu 7,89% faţă de perioada similară din anul precedent, cel în care a izbucnit pandemia de coronavirus.

Cheltuielile totale s-au ridicat la 82,482 milioane de lei, în timp ce profitul brut din primul trimestru al anului în curs a fost de 4,346 milioane de lei. Adică cu 3,67% mai mare față de cel raportat în aceeași perioadă a anului precedent.

Aceste rezultate au venit după ce producţia realizată în trimestrul I al anului 2021 a însemnat: 124,7 milioane unităţi farmaceutice sub formă de comprimate, capsule, produse topice (unguente, creme, geluri), supozitoare, ovule și produse parenterale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...